Aizdomās par vairāku noziegumu izdarīšanu Preiļos aizturēts tikko atbrīvojies recidīvists

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

13.maijā Preiļu policijas iecirknī tika uzsāks kriminālprocess pēc Krimināllikuma 185.panta 2.daļas par to, ka Preiļu novada Preiļu pagastā nodega dzīvojamā māja.

Izmeklējot šo sevišķi smago noziegumu un veicot operatīvos meklēšanas pasākumus, policijas darbinieki noskaidrojuši un aizturējuši aizdomās turamo personu - agrāk vairakkārt tiesātu 1983.gadā dzimušu vīrieti, kurš tikai šī mēneša sākumā atbrīvots pēc soda izciešanas no ieslodzījuma vietas.

Turpinot kriminālprocesa izmeklēšanu tika noskaidrots, ka nozieguma izdarīšanas dienā aizturētais, zādzības nolūkā iekļuva kādā privātmājā Preiļu novadā, un izdarīja zādzību, pēc kā, nozieguma pēdu slēpšanas nolūkā, minēto māju aizdedzināja.

Veicot tālāku izmeklēšanu, LRP Preiļu iecirkņa policijas darbinieki noskaidroja, ka aizvadītajā nedēļā aizturētais Preiļos un Preiļu novadā izdarījis vēl vairākus noziedzīgus nodarījumus, kas tika pastrādāti pāris dienu laikā,– zādzības no transportlīdzekļiem un privātīpašumiem, kā arī automašīnas zādzība.

Uz doto brīdi pret šo personu ir uzsākti 8 kriminālprocesi. Policija turpina izmeklēšanu. Tiesa piemērojusi viņam drošības līdzekli apcietinājums.


Написать комментарий