Pašvaldības policija ieteica ziņot par kārtības traucēšanu pie veikala-kafejnīcas Stāvā ielā 21

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas pašvaldības policija sniedza paskaidrojumus sakarā ar portāla Gorod.lv lūgumu paskaidrot situāciju ar veikala-kafejnīcas Stāvā ielā 21 (Jaunajā Forštadtē) darbu, par kuru savā vēstulē ziņoja viens no lasītājiem.

Atgādināsim, ka mikrorajona iedzīvotājs informēja, ka nesen atvērtā diennakts veikala-kafejnīcas apmeklētāji pastāvīgi traucē iedzīvotāju mieru.

Pašvaldības policijas atbildē minēts, ka veikala-kafejnīcas darbā pārkāpumi netika konstatēti, savukārt par ārpus tirdzniecības zāles notiekošo šī iestāde nav atbildīga.

Policijas pārstāvji paskaidroja, ka saskaņā ar Alkoholisko dzērienu aprites likumu alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir aizliegta izglītības iestādēs un to teritorijās. Tāpat likums paredz, ka alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecība ir atļauta pēc plkst.22:00, ja dzērieni tiek realizēti izlejamā veidā un tiek nodrošināta to patērēšana uz vietas. Likums neparedz alkoholisko dzērienu ierobežoto tirdzniecību izglītības iestāžu tuvumā, kā arī paredz alkoholisko dzērienu tirdzniecību izlejamā veidā pēc plkst.22:00.   
Savas kompetences ietvaros pašvaldības policija jau pārbaudīja veikala-kafejnīcas Stāvā ielā 21 darbu un nekonstatēja ar alkoholisko dzērienu tirdzniecību saistītos pārkāpumus.

Likumā atrunāts, ka mazumtirgotājs nodrošina, lai alkoholisko dzērienu patērētāji tirdzniecības zālē vai citā alkoholisko dzērienu tirdzniecības vietā ievēro sabiedrisko kārtību un sanitārās normas. Tādēļ par ārpus tirdzniecības zāles notiekošo veikals-kafejnīca nav atbildīga.

Pēdējo 2 mēnešu laikā pašvaldības policija neesot saņēmusi izsaukumus pēc minētās adreses. Gadījumā, ja tiek konstatēti administratīvie pārkāpumi (piemēram, alkoholisko dzērienu lietošana vai atrašanās sabiedriskajā vietā alkohola reibuma stāvoklī, huligānisms utt.), iedzīvotājiem nekavējoties jāgriežas pašvaldības policijā (tālr.654 21500) vai Valsts policijā (tālr.654 03302).
Pašvaldības darbinieki paskaidroja, ka vietējiem varas pārstāvjiem nav tiesību ierobežot tirdzniecību, tādēļ labākā izeja no situācijas – nekavējoties ziņot policijai, kad pie veikala-kafejnīcas tiek traucēta sabiedriskā kārtība. Savukārt saistībā ar šāda veida iestāžu atrašanos izglītības iestāžu tuvumā mums paskaidroja, ka normatīvās bāzes grozīšana ir LR Saeimas, nevis pašvaldības kompetencē.


Написать комментарий