Joda deficīts grūtniecēm var ietekmēt bērna turpmāko intelektuālo attīstību

foto: wellslim.lv
foto: wellslim.lv

Joda deficīts grūtniecības laikā var ietekmēt bērna intelektuālo attīstību, pie tāda secinājuma ir nonākuši Lielbritānijas zinātnieki, ziņo portāls top.rbc.ru.

Pētījuma rezultāti liecina, ka tām sievietēm, kuru organismā bija konstatēts joda deficīts, bērni dzima ar zemu intelektu, bērniem bija grūtības ar lasīšanu. Speciālisti apgalvo, ka jods ir nepieciešams vairogdziedzera hormonu radīšanai, grūtniecības laikā šis hormons atbild par bērna smadzeņu attīstību.

Pētījuma laikā zinātnieki ir konstatējuši, ka divas trešdaļas sieviešu izjuta joda deficītu. Pētījuma rezultāti norāda, ka joda deficīts grūtniecības laikā ir problēma, kuru jānovērš ātrākā laikā.

Dietoloģe Sara Bate rekomendē grūtniecēm uzturā lietot jodu saturošos produktus (pienu, olas, gaļu un graudaugus), neiesaka grūtniecības laikā ēst aļģes, jo tās satur ļoti lielu joda koncentrāciju.

Pētījumā arī ir norādīts, ka bērni 9 gadu vecumā, kuru mammas izjuta joda deficītu grūtniecības laikā, saņēma zemus vērtējumus gramatikas testos.


Написать комментарий