Gaidāmajās brīvdienās Daugavpils novadā notiks grandiozais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava-2013

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Gaidāmajās brīvdienās Daugavpils novadā norisināsies galvenais kultūras pasākums – Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava-2013”.

Jāatzīmē, ka festivāla ietvaros pirmais pasākums būs Vislatvijas ūdenstūristu saiets „Lielais plosts 2013”, kas norisināsies Dabas parkā „Daugavas loki”, Slutišķu sādžā, Naujenes pagastā.

25.maijā plkst.10:00 Slutišķu sādžā gaidīs pasākuma dalībniekus un skatītājus, kuri pēc reģistrācijas varēs piedalīties sporta stafetēs. Plkst.16:30 sāksies plostu un laivu sacensības, kuru laikā skatītājus uz peldošās skatuves izklaidēs dīdžejs, paredzētas arī dziesmas un dejas, karaoke, bārs. Plkst.21:00 Vasargelišķos notiks sacensību noslēgums, rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana, speciālbalva – laiva. Vakara turpinājumā notiks zaļumballe zem klajām debesīm, pasākumā piedalīsies Latgales mūziķi, piemēram, Borowa MC, Patrioti LG, DJ Gatis un viesi no Krievijas „Sļedujusčij kadr”, gaidāms arī uguns šovs. Ieejas maksa – Ls 4.

Svētdien Daugavpils novada iedzīvotājus un viesus gaida pasākumiem bagāta programma. Plkst.10:00 Spruktu baznīcā notiks dievkalpojums, bet plkst.11:00 Starptautiskā tautas mākslas festivāla dažāda vecuma apmeklētājus gaida amatnieku gadatirgus, radošās darbnīcas, konkursi, teātra studijas uzvedums, koncerti un sacensības, tostarp vizināšanās ar laivām, pļavas volejbols un pat akmeņu mešana.

Savukārt bērni varēs doties ceļojumā uz pasaku valsti, izvizināties karietē un pagaršot Raganas zupu, jo šī gada festivāla moto ir „Piedzīvo pasaku Augšdaugavas lokos!”. Festivāla īpašie viesi būs jauniešu deju kolektīvs „Ežerelis” no Zarasiem, bērnu nu jauniešu deju kolektīvs no Braslavas un tautas deju kolektīvs „Līgo” no Rīgas. Kā arī apmeklētāji varēs apskatīt izstādes, piedalīties radošajās darbnīcās, sporta pasākumos, apmeklēt amatnieku tirdziņu, dalībai kurā pieteikušies aptuveni 40 amatnieki.


Написать комментарий