Daugavpilī no deputātu kandidātu sarakstiem izsvītrots viens neuzticams kandidāts (precizēts)

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas vēlēšanu komisijas priekšsēdētājs Raimonds Tukišš paziņoja portālam Gorod.lv, ka no Daugavpils pilsētas pašvaldības deputātu kandidātu saraksta izsvītrots viens cilvēks.

Saskaņā ar precizēto informāciju, kandidāts, kurš nevarēs piedalīties pašvaldību vēlēšanās, ir partijas „Par Dzimto valodu!” deputātu kandidāts Aleksandrs Valpēters, kurš atrodas ārzemēs un nedzīvo Daugavpilī likumā atrunāto 10 mēnešu laikā (no redakcijas – Nataļja Valpētere, kura tika minēta iepriekš, joprojām ir deputātu kandidātu sarakstā).

Latvijā kopumā no deputātu kandidātu sarakstiem izsvītroti 38 kandidāti, minētos lēmumus partijas neapstrīdēja. 30 pašvaldībās izsvītroti kandidāti no 19 sarakstiem: viens sakarā ar nāvi, pārējie – sakarā ar neatbilstību likuma prasībām. Piemēram, daži kandidāti nedzīvo attiecīgās pašvaldības teritorijā vismaz 10 mēnešus vai nevar pierādīt, ka šajā pašvaldībā atrodas viņu īpašums.

R.Tukišs atzīmēja, ka partija, no kuras tika izsvītrota kandidāte, tomēr piedalīsies pašvaldību vēlēšanās. Atgādināsim, ka Drošības policija nesen nonāca pie secinājuma, ka partija „13.janvāra kustība”, kura mainīja nosaukumu un kļuva par partiju „Par Dzimto valodu!”, tika dibināta nelikumīgi un viltoja Politisko apvienību reģistram iesniegtos dokumentus. Tomēr galīgais lēmums šajā lietā nav pieņemts.
Tādējādi 2013.gada 1.jūnijā Daugavpils pilsētas pašvaldības vēlēšanās piedalīsies 182 kandidāti no 11 deputātu kandidātu sarakstiem.


Написать комментарий