Daugavpils pilsētas domē apskatāma fotoizstāde “Balets”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

„Balets, balets, balets...”. 22.maijā Daugavpils pilsētas domes foajē atklāta mākslinieces Alinas Petkunes fotoizstāde ar šādu nosaukumu.

30 fotogrāfijas attēlo baleta nodarbības studijā „Antre”, kuru vairāk nekā divus gadus apmeklē mākslinieces sešgadīgā meita Alise. Augstākminētās studijas triju mazo pārstāvju uzstāšanās atklāja fotoizstādi.

Māksliniece pastāstīja, ka viņas fotogrāfijas vairāk atgādina iespaidu par baletu, kādu sapni. „Nav noslēpums, ka vairums mazo meiteņu bērnībā sapņo kļūt par aktrisi vai balerīnu, jo balets atšķiras no citiem mākslas paveidiem ar īpašu apgarotību, tīrību, tieksmi uz pilnību un sapni.

Mans mērķis nebija nofotografēt visas baleta studijas audzēknes, apmeklēju tikai dažas nodarbības, vēlējos iemūžināt apgarotības brīžus, kuri raksturīgi baletam. Iespējams, šīs meitenes nekļūs par zvaigznēm, tomēr šobrīd katra no viņām ir mazā princese, skaista gan ārēji, gan iekšēji, ļoti gracioza, ar labu stāju”, pastāstīja Alina Petkune.

Pēc baleta studijas vadītājas Rositas Cvetkovas domām, māksliniecei izdevies attēlot apgarotību, līniju pilnību, grāciju, jūtu skaistumu, kuri ir raksturīgi baletam.

„Baletā ļoti svarīga laba stāja – es domāju, gan fiziskā ziņā, gan jābūt iekšējam spēkam un raksturam, lai ar taisnu muguru pārdzīvotu visas dzīves situācijas. Baleta nodarbību mērķis ir ne tikai iemācīt meitenēm dažādas pa, bet arī stiprināt un attīstīt skaistumu un grāciju, kas piemīt katrai mazai meitenei”, paskaidroja R.Cvetkova.

Savukārt viena no baleta studijas audzēknēm – Karolīna Kosenoka – ļoti nopietni paziņoja, ka kļūs par slavenu balerīnu un nodemonstrēja dažas piruetes, kā arī nodejoja puķu deju.

Baletam veltīta izstāde pilsētas Domes foajē apskatāma līdz jūnija beigām.



Написать комментарий