Pēdējo divu gadu laikā Daugavpilī ar ārzemniekiem nav slēgti līgumi par nekustamā īpašuma iegādi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šķiet, Daugavpils kļūst par vietu, kura piesaista ne tikai vietējos un ārzemju tūristus, bet arī investorus. M.Rotko mākslas centra, kuru dēvē par „Daugavpils pērli”, atklāšana izraisīja lielas diskusijas un veicināja tūristu piesaisti Daugavpils cietokšņa mikrorajonam.

Daži eksperti, izvērtējot Cietokšņa attīstības iespējas, runā par to, ka tas būšot elitārs mikrorajons, turklāt pēc M.Rotko mākslas centra atklāšanas un Valsts policijas Latgales reģionālās pārvaldes pārvākšanās Komandanta namā tā būs labiekārtota un droša vieta. Daudzus varētu piesaistīt mājokļu atrašanās arhitektūras pieminekļa teritorijā un attālums no pilsētas centra, sabiedriskā transporta pieejamība.

Tomēr, neskatoties uz to, ka Daugavpils cietokšņa mikrorajons izraisa interesi, nekustamā īpašuma vērtētājs Jurijs Borskis apšaubīja faktu, ka ārzemnieki iegādājas nekustamo īpašumu Cietoksnī: „Pēdējo divu gadu laikā Daugavpilī ar ārzemniekiem nav slēgti līgumi par nekustamā īpašuma iegādi”. Tāpat nav vērojams dzīvokļu cenu pieaugums šajā mikrorajonā.

Acīmredzot daudziem nav zināms, ka nekustamo īpašumu darījumi mūsu valstī ir stingri reglamentēti un zemes iegāde ar mērķi veikt būvdarbus nav ierobežota. Savukārt kopš 2010.gada Latvijā investori var ātri saņemt dzīvošanās atļauju, kas aizstāj Šengenas vīzu.


Написать комментарий