Poļu kultūras centrā atklās fotoizstādi par godu kora „Promeņ” jubilejai

foto: ckp.lv
foto: ckp.lv

Šogad Daugavpils Poļu kultūras centra korim „Promeņ” aprit 25 gadi.

Sakarā ar šo jubileju kora kolektīvs rīko dažus svētku pasākumus. 24.maijā Poļu kultūras centrā tiks atklāta kora „Promeņ” jubilejai veltīta izstāde.

Poļu kultūras centra vadītāja Žanna Stankeviča pastāstīja portālam Gorod.lv, ka koris „Promieņ” jau sen kļuvis par īstu ģimeni, kur katrs var dalīties savos priekos un bēdās.

Kora dalībnieki ir cilvēki brieduma gados, kas nemaz viņiem netraucē pulcēties kopā gan mēģinājumos un koncertos, gan arī interesantos braucienos. Koris ir pilsētas, reģiona un valsts kultūras pasākumu aktīvs dalībnieks un labi pazīstams ārpus Daugavpils.

Izstādē varēs aplūkot ar kora darbību saistītās fotogrāfijas, žurnālu un laikrakstu rakstus.

Izstādes atklāšana notiks Poļu kultūras centrā 24.maijā plkst.16:00, visi interesenti tiek aicināti to apmeklēt.

Savukārt sestdien, 25.maijā, Daugavpils novada Kultūras namā notiks kora „Promeņ” svinīgs koncerts „25 gadus kopā ar poļu dziesmām”.

Atgādināsim, ka minētais koris kopā ar Poļu kultūras biedrību mūsu pilsētā tika dibināts 1988.gadā, lai popularizētu poļu dziesmu, saglabātu poļu tautas tradīcijas.

Kora dibināšanas iniciatore bija Gaļina Bakaļara-Čumačenko, kura vēlāk diriģēšanu nodeva Ģertūdei Kevišai, viņa līdz šai dienai ir kolektīva vadītāja.

Kora repertuārs ir saturīgs un daudzpusīgs: koristi izpilda gan poļu tautas dziesmas, Ziemassvētku un patriotiskās dziesmas, gan Polijas un Daugavpils komponistu skaņdarbus, piemēram, Bernarda Termena un Henriha Gaļicka dziesmas.


Написать комментарий