Daugavpils novada dome pieņēma lēmumu par priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumu starptautiskajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava 2013”

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šodien, 23.maijā, Daugavpils novada domē notika Domes deputātu ārkārtas sēde, kuras gaitā izskatīja lēmuma projektu par priekšvēlēšanu aģitācijas aizliegumu starptautiskajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava 2013”.

Ziņotājs – Daugavpils novada domes Juridiskās daļas vadītājs Andris Slesars – atzīmēja, ka, kaut arī likumdošana atļauj politisko reklāmu priekšvēlēšanu laikā, sakarā ar to, ka triju dienu laikā pirms festivāla sākuma neviens no deputātu kandidātiem neizteica vēlēšanos veikt politiskās reklāmas kampaņu, var aizliegt priekšvēlēšanu aģitāciju 26.maijā festivāla rīkošanas teritorijā – Slutišķu sādžā, Naujenes pagastā.

Tādējādi tiek aizliegta dažāda veida politiskā reklāma, tostarp bukletu un citu informācijas nesēju dalīšana, baneru, afišu, transparentu u.c. izvietošana.

Uz jautājumu, kādā veidā tiks kontrolēta situācija, Daugavpils novada domes izpilddirektores vietnieks Aleksandrs Aizbalts atbildēja, ka svētku laikā strādās apsardzes firmas darbinieki, kuri ņems vērā pieņemtos noteikumus un sekos, lai tie tiktu ievēroti. Tāpat par kārtību svētku laikā atbildēs arī Valsts policija. 

Savukārt Daugavpils novada domes priekšsēdētāja Janīna Jalinska atzīmēja, ka šī lēmuma pieņemšana nepieciešama, lai politiskā reklāma netraucētu svētku dalībniekiem un viesiem izbaudīt festivālu, jo tas simbolizē novada iedzīvotāju tradīcijas, kultūru, folkloru un vērtības.


Написать комментарий