Vasaras beigās Daugavpils cietoksnī notiks Starptautiskais teātra festivāls

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pēc jaunā režisora Georgija Surkova iniciatīvas, kurš nesen uz Daugavpils teātra eksperimentālās skatuves piedāvāja traģikomēdiju „Valentīna diena”, Cietoksnī notiks teātra festivāls, vakar Daugavpils teātrī notikušajā preses konferencē paziņoja teātra mākslinieciskais direktors Oļegs Šapošņikovs.

Pēc viņa vārdiem, ir izstrādāts projekts un saņemts Kultūrkapitāla fonda finansējums festivāla rīkošanai. Tāpat pasākuma finansēšanā piedalīsies arī pilsētas pašvaldība.

Starptautiskā teātra festivāla mērķis ir popularizēt mūsu pilsētu, Cietoksni un teātri, un tas norisināsies augusta beigās.
Daugavpils pērli apmeklēs režisori un scenogrāfi no dažādām pilsētām un valstīm, viņi dalīsies pieredzē un prezentēs sava darba augļus. Festivālā aktīvi piedalīsies mūsu teātra aktieri, kuri prot pārsteigt skatītājus. Vārdu sakot, Cietoksnī ieplānotie pasākumi būs interesanti un, pēc O.Šapošņikova vārdiem, tikpat ekstravaganti, kā slavenā M.Rotko jaunrade.

Jaunā teātra sezona sāksies oktobrī, kad gaidāma kārtējā pirmizrāde. Oļegs Šapošņikovs atzīmēja, ka jaunajā sezonā to būs nedaudz mazāk, jo mūsu teātra repertuārs jau esot izveidots.



Написать комментарий