62% respondentu netic, ka apkures maksu Daugavpilī varētu samazināt uz pusi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pievēršot uzmanību vienam no Daugavpils pilsētas domes deputātu kandidātu solījumam rast iespēju samazināt apkures maksu par 50%, portāls Gorod.lv nolēma noskaidrot mūsu lasītāju viedokli par to, cik reāla varētu būt šāda iespēja.

Uz jautājumu, vai mūsu lasītāji tic, ka apkures maksu Daugavpilī varētu samazināt uz pusi, atbildēja vairāk nekā 400 cilvēku. Lielākā daļa respondentu (62%) uzskata, ka tas nav reāli.

Ceturtā daļa aptaujāto uzskata, ka apkures maksas samazināšana par 50% ir iespējama. 8% respondentu domā, ka tas būtu iespējams pēc mājas renovācijas.

Piebildīsim, ka apkures tarifu Daugavpilī par 80% ietekmē energoresursu maksa, tādēļ augstākminētā solījuma izpilde nav nemaz tik vienkārša.

Prakse liecina, ka skaļākie solījumi pēc vēlēšanām „pēkšņi” tiek aizmirsti vai kļūst par nereāliem. Piemēram, iepriekšējo pašvaldību vēlēšanu priekšvakarā nu jau aizsaulē aizgājušais Grigorijs Ņemcovs vēlējās uzcelt pilsētā konservu rūpnīcu, kas vēlāk tika aizliegts ar likumu.

Iespēju ietaupīt sniedz māju renovācija, pēdējo gadu laikā Daugavpils pilsētas dome aicina pilsētniekus veikt mājas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus ar Domes 80% līdzfinansējumu.
 


Написать комментарий