Pilsētnieki paši izvēlas tos, kuri balso pret līdzekļu piešķiršanu Daugavpilij

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar portāla Gorod.lv nesen veikto aptauju, piektā daļa mūsu lasītāju vēl nav izlēmusi, par ko balsos 1.jūnijā, aptuveni puse respondentu neplāno piedalīties pašvaldību vēlēšanās.

Tādējādi varētu rasties situācija, kad vēlēšanu rezultātus ietekmēs neliela vēlētāju daļa, kura tic skaļiem un skaistiem solījumiem. 

Kā zināms, solījumi rūpēties par cilvēku un pilsētas interesēm pēc vēlēšanām pārvēršas rīcībā.  Piedāvājam izvērtēt jau izvēlēto Saeimas deputātu rīcību, pamatojoties uz četrām balsošanām, kuras notika pērn 2013.gada budžeta pieņemšanas priekšvakarā.

Izpētījām LR Saeimas balsošanas arhīvu, pievēršot uzmanību balsošanai pagājušā gada 15.novembrī, kura bija saistīta ar 2013.gada budžetā Daugavpils izglītības un sociālo iestāžu infrastruktūras uzlabošanai un sabiedriski nozīmīgu pasākumu rīkošanai nepieciešamā finansējuma iedalīšanu. Šo balsošanu rezultāti liecina, ka, darbojoties Saeimā, viena reģiona deputātiem nav vienota viedokļa. Turklāt šajā gadījumā runa nav par stratēģiski svarīgiem lēmumiem, bet par iestāžu darbības nodrošināšanai nepieciešamo finansējumu.

Opozīcijas ierosinājumu no neparedzētiem izdevumiem iedalīt 19 970 latus Daugavpils pilsētas domei latviešu valodas kursu organizēšanai atbalstīja Marjana Ivanova-Jevsejeva un Dmitrijs Rodionovs, „pret” nobalsoja Aleksejs Loskutovs un Juris Viļums, atturējās Inese Laizāne, nebalsoja Jānis Lāčplēsis.

Par 19 tūkst. latu iedalīšanu Daugavpils pirmsskolas izglītības iestāžu inventāra un aprīkojuma nomaiņai balsoja D.Rodionovs, „pret” – J.Viļums, no balsošanas atturējās I.Laizāne, J.Lāčplēsis, A.Loskutovs, sakarā ar prombūtni nebalsoja M.Ivanova-Jevsejeva.

Līdzekļi 11977 latu apmērā netika iedalīti arī bērnunamam-patversmei „Priedīte” ēkas energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumiem – par līdzekļu piešķiršanu balsoja D.Rodionovs, „pret” – A.Loskutovs, J.Viļums, atturējās – I.Laizāne, J.Lāčplēsis, sēdē nepiedalījās M.Ivanova-Jevsejeva. 

Par līdzekļu 101 446 latu apmērā iedalīšanu Sociālās patversmes Šaurā ielā 23 jumta remontam balsoja D.Rodionovs, „pret” bija A.Loskutovs, J.Viļums, atturējās – I.Laizāne, J.Lāčplēsis, sēdē nepiedalījās M.Ivanova-Jevsejeva. Jāatzīmē, ka deputāts no Daugavpils Rihards Eigims balsotāju sarakstā vispār nav minēts.

Savukārt secinājumu izdarīšana lai paliek mūsu lasītāju ziņā.
 


Написать комментарий