Daugavpils novads – Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieks

Preses foto
Preses foto

Daugavpils novada domes Sociālā dienesta vadītāja Anna Jegorova pastāstīja portālam Gorod.lv, ka, ņemot vērā Pasaules Veselības organizācijas rekomendācijas, no 2013.gada otrā pusgada mūsu valstī darbosies Nacionālais veselīgo pašvaldību tīkls, par kura dalībnieku kļūs arī Daugavpils novada pašvaldība.

Pēc A.Jegorovas vārdiem, pašvaldībai radīsies vairāk iespēju informēt novada iedzīvotājus par dažādu slimību preventīvajiem pasākumiem un profilaksi, publicējot bukletus, afišas, ievietojot rakstus utt.

Tāpat Nacionālā veselīgo pašvaldību tīkla dalībnieki varēs piedalīties ar veselības stiprināšanu saistītajos projektos. Kā piemēru var minēt mobilo mammografu, kas pašlaik ceļo pa Daugavpils novada pagastiem.

„Profilaktiskais darbs ir ļoti svarīgs, jo, pateicoties tam, medikamentiem tiek tērēts daudz mazāk līdzekļu”, atzīmēja Sociālā dienesta vadītāja.

Jāatzīmē, ka nepieciešamo informāciju iedzīvotājiem sniegs sociālie darbinieki, pagastu pārvalžu un feldšeru punktu darbinieki, ģimenes ārsti.

Jāpiebilst, ka Daugavpils novada domes pēdējā sēdē tās deputāti vienbalsīgi apstiprināja lēmumu par Daugavpils novada iesaistīšanos Nacionālā veselīgo pašvaldību tīklā, lai veicinātu iedzīvotāju veselības stiprināšanu un īstenotu Veselības organizācijas plāna 2013.-2017.gadam pamatnostādnes.


Написать комментарий