M.Kiseļova: Pēc trim gadiem tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra „TAKA” būs jauna, bet pieredzējusi organizācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.maijā Daugavpils novada domes Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdē deputāti izskatīja un nodeva Domes deputātu apstiprināšanai lēmuma projektu par Daugavpils novada tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūras „TAKA” attīstības stratēģiju.

Aģentūras „TAKA” tūrisma speciāliste Mudīte Kiseļova intervijā portālam Gorod.lv pastāstīja par triju attīstības stratēģijas pamatnostādnēm, kā arī aģentūras mērķiem kopumā.

- Mudīte, pastāstiet, lūdzu, par attīstības stratēģijas galvenajiem punktiem.

- Stratēģijas galvenie punkti ir mērķis, uzdevumi, kompetence, attīstības redzējums, kā arī konkrētas darbības, kuras aģentūrai jāveic triju gadu laikā – no 2013. līdz 2016.gadam. Lai saprastu, kā mēs strādāsim šajā laikā, esam izanalizējuši pašreizējo situāciju, izvirzījuši stratēģijas starpposma prioritātes, veicām SVID analīzi, izstrādājām rīcības plānu, ieplānojām darba rezultātus.

- Attīstības plāns ir visai apjomīgs, tomēr gribētos uzzināt, kas vēl tajā ietverts.

- Esam apzinājuši visu, kas ir mūsu rīcībā – viesu namus un atpūtas vietas, kultūras objektus utt., atzīmējām attīstības priekšrocības un trūkumus. Viena no prioritātēm ir gidu skolu izveide vai gidu apmācību īstenošana, mēs vēlētos, lai katrā pagastā būtu cilvēks, kurš labi pārzinātu vietējo situāciju. Viņam nav jābūt speciālai augstākai izglītībai, jābūt savas dzimtās puses patriotam, jāorientējas apkārtnē un jāzina sava novada iespējas, lai interesanti pastāstītu par Daugavpils novadā esošajiem tūrisma objektiem.

Vēl viena prioritāte ir ekskursiju kompleksā piedāvājuma sagatavošana – konkrētu maršrutu izstrāde, ņemot vērā kilometrāžu un cenas. Vēlamies sadarboties ar skolām un izglītības iestādēm, nosūtot tām informācijas materiālus par ekskursijām.

Plānojam sadarboties ar Višķu estrādi un stadionu, radīt vienotu tūrisma objektu, kas tiks popularizēts Latvijā un ārzemēs.
Vēl viens svarīgs punkts ir tūrisma jomā darbojošos uzņēmēju un amatnieku atbalsta programmas izstrāde un īstenošana, metodiskais darbs, kura ietvaros viņi tiktu apmācīti un uzlabotu savu pakalpojumu kvalitāti, sadarbības projektu izstrāde un konsultatīvās padomes izveide. Pie visa augstākminētā tiek strādāts.

- Sakiet, lūdzu, kā tas izskatās reāli?

- Starptautiskajā tautas mākslas festivālā „Augšdaugava 2013” tā dalībnieki un viesi varēs apmeklēt izstādi, iepazīties ar mūsu novada uzņēmējiem un amatniekiem, kā arī saņemt informācijas materiālus par Daugavpils novada un Latgales tūrisma objektiem, vietējie amatnieki vadīs meistarklases. Viens no novada lielākajiem uzņēmējiem – atpūtas parks „Silene” – piedāvās festivāla apmeklētājiem iznomāt elektrisko riteni. Interesantu izstādi piedāvās aktīvās atpūtas klubs „Sniegpulkstenītes”.

- Pastāstiet, lūdzu, vai aģentūras attīstības stratēģijas prioritāšu vidū ir tūrisma jomas uzņēmēju un amatnieku sadarbības veicināšana?

- Jā, vēlamies ieviest Daugavpils novada balvu tūrisma jomas darbiniekiem, tādējādi atbalstot šo cilvēku iniciatīvas un veicinot tūrisma ietekmi uz Daugavpils novada sociāli ekonomisko izaugsmi. Ceram, ka šī balva stimulēs cilvēkus un liecinās par sasniegto.
Runājot par attīstības plāna prioritātēm, jāmin, ka plānojam izveidot Daugavpils novadam raksturīgu suvenīru piedāvājumu, kuri būs pieejami katrā viesu namā vai tūrisma objekta apskates vietā.

- Interesanti, kāds ir attīstības stratēģijas punktu skaits?

- Kopumā mums ir 11 attīstības stratēģijas prioritātes vietējā līmenī, tikpat daudz valsts līmenī un 6 starptautiskajā līmenī – mums priekšā ir daudz darba.

- Kas gaidāms rezultātā, kāda būs aģentūra?

- Pēc trim gadiem tūrisma, atpūtas un kultūras aģentūra „TAKA” būs jauna, bet pieredzējusi organizācija. Manuprāt, visgrūtākais būs pirmais gads, jo mums jāsaprot attīstības virziens un mērķis. Tomēr esam izstrādājuši attīstības stratēģiju,  mums būs dokuments, pēc kura vadīsimies. „TAKA” būs atpazīstama aģentūra, kas mums nozīmēs ļoti daudz.
 


Написать комментарий