Varētu tikt mainītas ieejas biļešu cenas uz Daugavpils M.Rotko mākslas centru

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Kā zināms, 24.aprīlī durvis vēra Daugavpils Marka Rotko mākslas centrs. Pēc svinīgās atklāšanas ceremonijas, kurā piedalījās vairāki augsti stāvošie viesi, Centru apmeklēja daudzi interesenti: kādu piesaista slavenā mākslinieka darbi, citu moka parastā ziņkārība. 

M.Rotko mākslas centra lielākā apmeklētāju daļa ir atbraucēji, kurus ieejas biļešu cenas 6-10 latu apmērā nebiedē, savukārt pilsētnieki nesteidzas tērēt naudu, lai apmeklētu mākslas centru.

M.Rotko mākslas centra mārketinga speciāliste Inga Goldberga pastāstīja portālam, ka pašlaik izstrādāti konkrētie piedāvājumi mainīt ieejas biļešu cenas, kuri drīz tiks iesniegti pilsētas Domē.

Šobrīd saskaņā ar piedāvāto cenrādi ieejas biļete 4 sektoros, kur var apskatīt oriģināldarbus, maksā 6 latus vienai personai. Apmeklējot atsevišķi Rotko oriģināldarbu sektoru ieejas cena ir mazāka – 3,50 Ls un citus sektorus – 2 lati. Skolēniem, studentiem un pensionāriem ieejas maksa ir 3 lati, atsevišķi uz Rotko sektoru – 2 lati, citos sektoros – 1 lats.

Bezmaksas pārējos sektorus (izņemot Rotko sektora apmeklēšanu, tā maksā 2 latus) var apmeklēt pirmskolas vecuma bērni un bērnudārzu audzēkņi, mākslas skolu audzēkņi, Daugavpils universitātes Mākslas un dizaina katedras studenti, pirmās un otrās grupas invalīdi, muzeju darbinieki, preses pārstāvji utt.

Grupām (10-25 cilvēki) ieeja maksā 5,40 latus no cilvēka. Ģimenes biļete maksā 10 latus.

50% atlaides ir paredzētas tiem apmeklētājiem, kuri dzima 24.aprīlī un 25.septembrī – Centra atvēršanas datumā un Marko Rotko dzimšanas dienā. Tie kuri dzims 2013.gada 24.aprīlī (centra atvēršanas dienā) un dzīvos Daugavpilī varēs apmeklēt centru bezmaksas.

Atlaides paredzētas arī Pilsētas dienu ietvaros. Tiesa, pagaidām nav zināms, kuros datumos tās būs pieejamas.

Savulaik mākslas centra direktors Aleksejs Burunovs skaidroja, ka noteiktās dienās noteiktās kategorijas iedzīvotāji var apmeklēt Centru ar atlaidi, kas esot ļoti izdevīga.


Написать комментарий