Pateicoties Domes diviem lēmumiem, tiks īstenots projekts un izveidots laivu elings

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.maijā Daugavpils pilsētas domes kārtējās sēdes gaitā deputāti pieņēma divus lēmumus, pateicoties kuriem tiks veiksmīgi pabeigta projekta „Tūrisma attīstības veicināšana Latgales-Utenas-Vitebskas pārrobežu reģionos” īstenošana, kuras ietvaros tiks izveidots laivu elings.

Pirmais deputātu apstiprinātais lēmums attiecas uz to, ka Sporta pārvalde uzņemas infrastruktūras uzturēšanas izdevumus projekta īstenošanas laikā, t.i., līdz projekta ietvaros iegūto vērtību nodošanas Sporta pārvaldei. 

Lai īstenotu projektu, tika pieņemts arī otrais lēmums par zemesgabala Stropu ielā 40 nodošanu bezatlīdzības lietošanā biedrībai „Latgales reģiona attīstības aģentūra” uz 7 gadiem, šajā teritorijā tiks izveidots laivu elings.

Sporta pārvaldes vadītājs Aleksandrs Ivanovs paziņoja, ka elinga būvniecība vēl nav sākusies, jo bija nepieciešams nokārtot visas juridiskās formalitātes. Plānots, ka būvniecība tiks pabeigta vasaras laikā. Elingu izmantos gan tūristi, gan Daugavpils Bērnu un jauniešu skolas airēšanas nodaļas audzēkni.  

Projekta mērķis ir tūrisma attīstība pārrobežu reģionā, sakarā ar ko tiks attīstīti tūrisma produkti, rīkoti kopīgie pasākumi un uzlabota ūdens tūrisma infrastruktūra. Projekta kopējās izmaksas ir 2,2 miljoni latu, no kuriem Domes līdzfinansējums būs ap 9 tūkstošiem latu, iegūtās investīcijas – ap 44 tūkstošiem latu. Projekta ietvaros ieplānotas dažādas tikšanās un semināri, jaunu tūrisma maršrutu izstrāde un prezentācija.
 


Написать комментарий