Vandālisma akts Šūņu ezera jaunajās peldvietās: pilsētniekiem nāksies iztikt ar to, ka palicis

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes iestādes „Komunālās saimniecības pārvalde” ekoloģe Inese Antoševska paziņoja portālam Gorod.lv, ka maija vidū Šūņu ezera jaunajās peldvietās uzstādītais aprīkojums ir nozagts, tādēļ atpūtniekiem šogad nāksies iztikt ar diviem soliņiem, kuri palikuši peldvietās.

I.Antoševska atzīmēja, ka peldvietu iekārtošanai pašvaldība iztērējusi ap 20 tūkstošus latu – tika iegādātas un uzstādītas ģērbtuves un soliņi, iztīrīts krasts, izlīdzināta grunts un atvestas smiltis.

Atgādināsim, ka viena no peldvietām būs „klusa”, kur atpūtīsies un peldēsies mierīgās atpūtas cienītāji, otrā peldvieta būs domāta tiem, kam patīk aktīvi atpūsties. Pašlaik peldvietās palikuši tikai 2 soliņi un biotualete, kura visu laiku tiek bojāta. I.Antoševska paziņoja, ka  budžetā nav līdzekļu aprīkojuma atjaunošanai, tādēļ atpūtniekiem nāksies baudīt dabas labumus – sēdēt uz smiltīm un pārģērbties, kur pagadās.  

Nākamgad pašvaldība plāno pretendēt uz „Zilā karoga” piešķiršanu, tomēr ar šādu pilsētnieku izturēšanos nav zināms, vai šajās peldvietās plīvos „Zilais karogs”.

Policijā iesniegts iesniegums sakarā ar vandālisma aktu un zādzību, bet cerība atrast vainīgos ir niecīga.

Savukārt, runājot par Šūņu ezera peldvietu, kuru pārraka Oļegs Maļuhins, jāatzīmē, ka viņš samaksāja naudas sodu un atjaunoja krastu.
 


Написать комментарий