Latvijas – Baltkrievijas projekta noslēgumā Līgo svētkos notiks koncerts Stropu estrādē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

23.maijā Daugavpils pilsētas domes sēdē deputāti pieņēma grozījumus 2010.gada lēmumā par projekta „Daugavpils un Vitebska: kultūras sadarbības veicināšana” atbalstu, pateicoties kam projekta noslēgumā Līgo svētkos notiks koncerts Stropu estrādē.

Projekta kopējās izmaksas ir aptuveni 209 tūkst. latu, tā mērķis ir sniegt informāciju par Latvijas un Baltkrievijas kultūru un folkloru, popularizēt tos pārrobežu rajonos un veicināt kultūras jomas darbinieku sadarbību.

Projekta īstenošanas 18 mēnešos tika veikts Vienības nama trešā un ceturtā stāva telpu remonts (tostarp Baltās zāles remonts), šajos stāvos ierīkota jauna ventilācijas sistēma, iegādāti muzikālie instrumenti orķestra „Daugava” vajadzībām, tērpi deju kolektīvam “Svatra”, bērnu kolektīvam “Pienupīte”, notika semināri, meistarklases un festivāli. Kaimiņi no Baltkrievijas, pateicoties projektam, veica estrādes remontu, iegādājās tērpus un mūziklos instrumentus savu kolektīvu vajadzībām, pasūtīja latviešu tautas tērpus.

Projekta noslēgumā Līgo svētkos notiks festivāls Stropu estrādē, kura rīkošanai plānots iedalīt 20 tūkst. eiro. Pasākuma programma pagaidām nav publicēta, zināms, ka festivāla ietvaros uzstāsies dažādi radošie kolektīvi, kolektīvs no Baltkrievijas izpildīs latviešu tautasdziesmas, kuras tika apgūtas projekta laikā.
 


Написать комментарий