Vabolē 20.reizi notiks «Vasarsvētku sadancis»

foto: new.dnd.lv
foto: new.dnd.lv

Gaidāmajās brīvdienās Daugavpils novada iedzīvotāji un viesi varēs apmeklēt vairākus pasākumus, lielākais no kuriem būs deju svētki „Latvju bērni danci veda” Krāslavā un, protams, starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2013”.

Tomēr tas nav viss, 25.maijā Vabolē 20.reizi notiks „Vasarsvētku sadancis”, kuru rīkotāji, jokojot, sauc par Maziem Deju nu dziesmu svētkiem.

Vaboles kultūras nama direktore Vija Pabērze pastāstīja portālam Gorod.lv, ka 20 gaidu laikā pasākumi līmenis un mērogs esot būtiski mainījies. Sākotnēji „Vasarsvētku sadancī” piedalījās tikai četri pagasti – Vaboles, Nīcgales, Kalupes un Līksnas, bet tagad tas ir sasniedzis starptautisku līmeni un tajā piedalās dejotāji no Baltkrievijas un Lietuvas.

V.Pabērze atzīmēja, ka svētkos piedalīsies vairāk nekā 160 dejotāji, tostarp Zarasu kultūras nama jauniešu deju kolektīvs „Ežerelis”, bērnu un jauniešu deju kolektīvs no Braslavas, Ogres kultūras centra deju kolektīvs „Raksti”, kā arī deju kolektīvi no Daugavpils novada – kopumā 13 kolektīvi. Svētku īpašais viesis būs deju ansamblis „Līgo” Jāņa Purviņa vadībā.

Pēc divu stundu garā koncerta visi interesenti tiek aicināti piedalīties tradicionālajā Zaļumballe kopā ar Daini Somu.

Vaboles kultūras nama direktore izteica pateicību visiem deju kolektīvu dalībniekiem, kuri pieņēma Vaboles kultūras nama uzaicinājumu piedalīties svētkos, un aicināja visus interesentus apmeklēt pasākumu, kas notiks Vaboles pagasta laukumā rīt, plkst.18:00.


Написать комментарий