Piecas daugavpilietes darbosies kā brīvprātīgās Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētkos

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas domes Jaunatnes departamenta jaunatnes lietu speciāliste Edīte Ivanova paziņoja portālam Gorod.lv, ka sakarā ar to, ka no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam Rīgā notiks XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki, Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar nodibinājumu „Rīga 2014” organizēja brīvprātīgo atlasi darbam svētku laikā.

Pēc E.Ivanovas vārdiem, atlases notika 18 Latvijas pilsētās un to rezultātā tika atlasīti aptuveni 100 jaunieši, kuri darbosies kā brīvprātīgie.

Jāatzīmē, ka par brīvprātīgo varēja kļūt jaunieši vecumā no 18 gadiem, kuri nav pieteikti šī gada Dziesmu un Deju svētkiem kā dalībnieki. Pretendentiem bija jābūt labā fiziskā formā un vēlams ar vismaz vienas svešvalodas zināšanām.

E.Ivanova pastāstīja, ka Jaunatnes departamentā pieteicās 21 jaunietis, pēc intervijas viens jaunietis atteicās piedalīties nākamajā atlases kārtā, tādēļ tajā piedalījās 20 kandidāti.

Jāatzīmē, ka otro atlases kārtu vadīja Dziesmu svētku brīvprātīgo koordinators Jānis Vītols (Rīga). Pēc jaunatnes lietu speciālistes, katra intervija ilga ap 7 minūtēm, un rezultātā Vispārējo latviešu Dziesmu un Deju svētku brīvprātīgo komandā uzņēma piecas daugavpilietes – Jolantu Uzulīti, Katrīnu Lukaševiču, Valentīnu Ignatjevu, Ilonu Sakoviču un Mariju Kostočko.

E.Ivanova paziņoja, ka šobrīd meitenes veiksmīgi pilda dažādus uzdevumus, kuri tiek saņemti no Rīgas. Savukārt svētku priekšvakarā viņas dosies uz Rīgu, kur kopā ar citiem brīvprātīgajiem palīdzēs svētku rīkotājiem, iegūstot labu darba pieredzi.


Написать комментарий