Ukrainas vēstnieks novērtēja Daugavpilī paveikto un pateicās par sieviešu uzmanību un rūpēm

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 24.maijā, Daugavpils pilsētas domē viesojās Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Olijniks ar savu dzīvesbiedri un vēstniecības pārstāvi Kirilu Voroņinu.

Diplomāts bija ieradies uz pilsētu, lai piedalītos Daugavpils ukraiņu biedrības „Mrija” 10 gadu jubilejas svinībās, kas plkst.14:00 sākās Daugavpils novada Kultūras namā.

Pēc vēstnieka domām, kopš viņa pēdējās vizītes mūsu pilsēta esot ļoti mainījusies, pilsētas pašvaldībā veiktie remontdarbi padarīja to daudz mājīgāku un patīkamāku.

A.Olijniks solidarizējās ar pilsētas un novada iedzīvotājiem, kuru īpašums cieta pavasara plūdu rezultātā, novēlēja viņiem izturību cīņā ar stihiju. Tāpat augsti stāvošais viesis pateicās par sirsnīgu uzņemšanu, pateicoties kurai viņš jūtās sieviešu uzmanības ieskauts.

Vēstnieks paziņoja, ka viņam palicis patīkams iespaids no martā notikušās Latvijas prezidenta Andra Bērziņa vizītes Ukrainā, kas deva jaunu impulsu sadarbībai starp abām valstīm. To veicina kopīgais starptautiskais projekts, kas ir saistīts ar Baltijas un Melno jūru.

Augsti stāvošais viesis pateicās Latvijas valdībai un Daugavpils pilsētas pašvaldībai par mazākumtautību atbalstu, tostarp biedrības „Mrija”, pateicoties kam tiek saglabātas vēsturiskās un kultūras tradīcijas.

Viesiem tika piedāvāta tradicionālā prezentācija par iespēju pilsētu, kuru A.Olijniks atzina par labu, jo tā sniedz priekšstatu par Daugavpils pilsētas attīstību un panākumiem. Viņš atzinās, ka viņam radās doma, lai ES austrumu vārti būtu arī Ukrainā. Diplomāts pilsētai novēlēja, lai jaunuzceltā dzemdību nodaļa vienmēr būtu pilna.

Viesiem no Ukrainas uzdāvināja albumu par Marku Rotko un balzamu „Dinaburg”. Kopīgi nofotografējoties, delegācija devās uz Lokomotīvju remonta rūpnīcu.
 



Написать комментарий