Daugavpils ukraiņu biedrība nosvinēja jubileju ar grāmatas prezentāciju un koncertu

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Piektdien, 24.maijā, Daugavpils ukraiņu biedrība „Mrija” („Sapnis”) svinēja 10 gadu jubileju.

Sveikt jubilāru Daugavpils novada Kultūras namā bija pulcējušies daudzi viesi, tostarp pilsētas vadība, Ukrainas vēstnieks Latvijā Anatolijs Olijniks ar savu dzīvesbiedri, Krievijas Ģenerālkonsuls Daugavpilī, Baltkrievijas Ģenerālkonsulāta Daugavpilī pārstāvji, pašvaldības iestāžu pārstāvji, žurnālisti, pilsētnieki.

Svinīgā pasākuma sākumā biedrības „Mrija” vadītāja Nadežda Stahovska pastāstīja par biedrības vēsturi, piedāvājot publikas uzmanībai arhīva ierakstu par 2003.gada aprīlī notikušās pirmās dibinātāju sapulces norisi, kurā bija pieņemts lēmums par ukraiņu biedrības dibināšanu Daugavpilī. Tika atskaņota arī biedrības himna, kurā ir vārdi par to, ka bez sapņa nevar dzīvot, elpot un mīlēt. 
Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova pateicās biedrībai par ukraiņu kultūras saglabāšanu un popularizāciju, un no Domes vārda pasniedza simbolisku grozu ar novēlējumu savākt labu ražu, kā arī pasniedza Goda rakstus biedrības aktīvākiem dalībniekiem. „Krāšņi tērpi, kuros šodien uzstājas biedrības radošā kolektīva dalībnieki, ir II foruma un Ukrainas vēstniecības investīciju rezultāts”, atzīmēja Domes priekšsēdētāja.

Biedrību apsveica arī priekšsēdētājas pirmais vietnieks Vitālijs Azarevičs, kurš atzīmēja ukraiņu biedrības aktīvu piedalīšanos projektu izstrādē Integrācijas fonda ietvaros un lielu ieguldījumu Daugavpils sabiedriskajā un kultūras dzīvē. Pēc viņa vārdiem, biedrībai „Mrija” tiek piešķirts mazākais finansējums, bet tā darbojas ļoti kvalitatīvi.

Ukrainas vēstnieks Latvijā A.Olijniks pasniedza N.Stahovskai lielu puķu pušķi un pateicās Latvijas valdībai un mūsu pilsētas pašvaldībai par dažādu tautu biedrību atbalstu, novēlēja biedrībai sapņa piepildīšanos.

Jubilejas svinību ietvaros biedrība „Mrija” prezentēja grāmatu, kurā minēti 10 gadu ilgā darba augļi.

Turpinājumā notika svētku koncerts.



Написать комментарий