Dambji un 'eO' atkal gatavi pārsteigt autosporta pasauli

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Latvijas autoinžnieri Andris un Kristaps Dambji atkal ieplānojuši pārsteigt autosporta pasauli, šoreiz uz slavenajām kalnā braukšanas sacensībām "Pikes Peak Hill Climb" Amerikā aizvedot unikālu elektromobili "eO PP01", kas piektdien tika pirmoreiz parādīts plašākai publikai.

"eO PP1" pasaules debiju autosporta piedzīvos Amerikā, leģendārajās "Pikes Peak" sacensībās, kas notiks 30.jūnijā. Pie stūres būs pieredzējušais autošosejas pilots, vairākkārtējs Latvijas un Baltijas čempions Jānis Horeliks.

"Ar "eO" rallijreidu auto bijām veikuši vairāk kā 18 tūkstošus kilometru trijos kontinentos, un gribējām iegūto pieredzi likt lietā," mašīnas prezentācijā piektdien stāstīja Kristaps Dambis. "Iedvesmu deva pagājušā gada Paikspīkas sacensības, kuras noskatījāmies un nolēmām, ka tās ir pateicīga vieta, kur parādīt elektroauto varēšanu. Retinātais kalnu gaiss mūs neietekmē kā automašīnas ar iekšdedzes dzinējiem, turklāt visa 20 km garā trase tagad ir pilnībā noasfaltēta."

Šogad Paikspīkas sacensībās, kas notiks 91. reizi, startēs 72 automašīnas un 91 motocikls, kas būs sadalīti vairākās klasēs. Latvijas komanda ir izvēlējusies sev 100.numuru (tos izvēlas paši sacensību dalībnieki - aut.), un trasē konkurēs ar "Toyota" un "Mitsubishi" rūpnīcas komandām. Kopumā "Electric" ieskaitē pieteikušās septiņas komandas.


Написать комментарий