Apbalvoti ģimenēm draudzīgākie darba devēji Latvijā

foto: reitingi.lv
foto: reitingi.lv

Godinot tos darba devējus, kuru darbības politika un pakalpojumi ir draudzīgi bērniem un ģimenēm, šodien, Ilgtspējas indeksa 2013 noslēguma pasākumā 12 uzņēmumiem tika piešķirtas apliecības par «Ģimenei draudzīga komersanta» statusa saņemšanu.

«Ģimenei draudzīga komersanta statusu» saņēma AS Latvenergo, AS SEB banka, SIA Grifs AG, SIA Nestle Latvija, SIA Statoil Fuel& Retail Latvia, SIA Rimi Latvia, SIA PricewaterhouseCoopers, AS Swedbank, SIA Eletrolux Latvia Ltd., Nordea Bank Finland Plc Latvijas filiāle, SIA VTU Valmiera, Pašvaldības SIA Ventspils reiss.

Šie uzņēmumi saņēma īpašu apliecību un uzlīmi, kas apstiprina, ka šajā uzņēmumā  īsteno ģimenei draudzīgu politiku. Uzņēmēji uz gadu ieguvuši tiesības Ģimenei draudzīga komersanta statusa logotipu gadu izmantot savā interneta vietnē, plašsaziņas līdzekļos un darba sludinājumos.

Pirmoreiz konkurss «Ģimenei draudzīgs komersants» norisinājās 2007. gadā, bet pērn «Ģimenei draudzīga komersanta statusu» saņēma 11 uzņēmumi.

Viens no kritērijiem statusa piešķiršanai ir uzņēmuma orientācija uz efektīvu darba un ģimenes dzīves saskaņošanu, piemēram, nodrošinot attālinātā darba iespējas, elastīgu darba laiku. Tāpat vērtē arī nodarbināto veselības aizsardzību darba vietā, uz klientu orientētu pakalpojumu sniegšanu, atbalsta nodrošināšanu bērniem un ģimenēm veltītiem pasākumiem, iesaistīšanos labdarībā. Vērtē arī uzņēmuma telpu un aprīkojuma atbilstību bērna vajadzībām. Ne mazāk būtiskas ir rūpes par klientiem. Tās veicina lojalitāti uzņēmumam, kā arī sekmē tā reputāciju, īpaši starptautiskajos tirgos.

Labklājības ministre Ilze Viņķele atzīst «Ne tikai mēs, bet visa Eiropa piedzīvo iedzīvotāju skaita samazināšanos un novecošanos, tas nozīmē, ka valdībai ir jāspēj mobilizēt darbspējīgie cilvēki un jācīnās par katru cilvēku - lai viņš būtu motivēts strādāt. Tieši darba devējs ir tas, kurš spēj radīt darba vidi, kura ir darbinieku un klientu atbalstoša. Vidi, kurā darbinieki jūt rūpes par sevi un savu ģimeni, kurā viņi atrodas ar prieku, jūtas uzklausīti un kura ir elastīga un atbalsta viņa lēmumu veidot ģimeni.»


Написать комментарий