Ameriks: ja NA un 'Vienotība' balsos par Ušakovu, durvis būs vaļā

foto: kasjauns.lv
foto: kasjauns.lv

Pašreizējā Rīgas mēra Nila Ušakova (SC) pārstāvētā apvienība "Saskaņas Centrs"/"Gods kalpot Rīgai" (SC/GKR) pēc pašvaldību vēlēšanām nākamā sasaukuma domē būtu gatava strādāt arī ar Nacionālo apvienību un "Vienotību", ja šie spēki "balsos par Ušakovu", laikraksta "Neatkarīgā" rīkotajā diskusija atzinis apvienības pārstāvis, vicemērs Andris Ameriks.

Viņš klāstījis, ka pašvaldību darbā būtiski ir, "lai visi 60 deputāti strādātu rīdzinieku labā". "Mums būs tas pats piedāvājums, ka Rīgas mērs paliek Ušakovs. Ja "Vienotība" un NA balsos par Ušakovu, ja viņi ir gatavi strādāt komandā, tad durvis būs vaļā, strādāsim kopā," paudis Ameriks.

NA pārstāvis Aleksandrs Kiršteins savukārt uzsvēris, ka Rīgā ir daudz politisko jautājumu. "Te ir 70 – 80% Latvijas politikas, ieskaitot ārpolitiku. Rīgā visvairāk var izjust neatrisinātās okupācijas jautājuma sekas, lai kā negribētos runāt par šo jautājumu. [..] Tie, kas balso par krievu valodu kā otro valsts valodu, nav sapratuši, kādā pilsētā viņi dzīvo, un būtu pat kauns viņiem roku dot. Mūsu tuvākie kolēģi tomēr ir "Vienotība", var patikt vai nepatikt Sarmīte Ēlerte, bet viņa Kultūras ministrijā ir darījusi pietiekami daudz, un viņai ir pieredze integrācijas jautājumos," atzinis Kiršteins.

Viņš gan paudis, ka arī GKR rindās redzot "cilvēkus, kuri ir gan literatūras profesori un ir vadījuši un strādājuši kultūras komitejās citās domēs" un, viņaprāt, šie cilvēki varētu vadīt kādu komiteju, kas saistīta ar kultūru vai izglītību.

"Mana nojauta ir, ka SC un Gods kalpot Rīgai ar dažām balsīm paliks opozīcijā. Acīmredzot Zaļā partija būs tā "zelta kārts" vai tā atslēga, atkarībā no tā, kā tas saliksies," pareģojis Kiršteins.

"Vienotības" domnieks Olafs Pulks savukārt uzsvēris, ka "Vienotībai" "vairākums izveidosies ar valstiska spektra partijām", kas atzīst 1918. gada Latvijas valsts dibināšanu, 1940. gada okupāciju un pēc tam 1991. gada Neatkarības atjaunošanu".

Viņš skaidrojis, ka tā ir Nacionālā apvienība un Zaļā partija, taču "mēs esam gatavi iesaistīt darbā SC deputātus". "Mēs nebalsosim par Ušakovu, un pie tā mēs arī paliekam," uzsvēris Pulks.


Написать комментарий