Daugavpilieši varēs izmēģināt jaunus tramvajus oktobrī

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Tramvaju uzņēmuma vadītājs Ēvalds Mekšs paziņoja portālam Gorod.lv, ka projekta ietvaros jaunie tramvaji Daugavpilī tiks nogādāti augustā, pilsētnieki varēs tos izmēģināt pēc visām nepieciešamajām pārbaudēm un vagonu nodošanas ekspluatācijā.

Tiek plānots, ka pirmie pasažieru pārvadājumi jaunajos vagonos būs iespējami oktobrī, pirms tam katram tramvajam jānobrauc daži simti kilometru bez pasažieriem, lai pārliecinātos par to kvalitāti un drošumu.

Pēc Ē.Mekša vārdiem, uzņēmuma uzdevums bija iegādāties zemgrīdas tramvajus, kuri pasažieru skaita ziņā īpaši neatšķirtos no vecajiem. Jebkurā gadījumā, pēc jauno tramvaju izmantošanas sākuma, kustības grafiks tiks pārskatīts, ņemot vērā pasažieru plūsmu un viņiem paredzēto vietu skaitu.

Atbildot uz jautājumu, vai pēc projekta īstenošanas brauciena maksa varētu pieaugt, Ē.Mekšs atzīmēja, ka to nosaka Dome, kura nepieciešamības gadījumā lems šo jautājumu.

Atgādināsim, ka projekta „Daugavpils pilsētas tramvaju transporta infrastruktūras renovācija” ietvaros notiek tramvaju sliežu rekonstrukcijas darbi posmā no Vienības ielas līdz Valkas ielai. Minētie pamatdarbi notiks šajā būvniecības sezonā, tomēr pastāv iespēja, ka ceļa pārvada rajonā veicamie darbi varētu būt pārcelti uz nākamo gadu.

Līgums par vagonu piegādi noslēgts ar piegādātāju apvienību ОАО „Управляющая компания холдинга "Белкоммунмаш” un SIA „Agmen Consulting Bureau”, līgumcena – 4 614 312 lati bez PVN. Līgumā paredzēta 12 četrasu un sešasu tramvaju piegāde un apkalpošana, darbinieku apmācība.
 


Написать комментарий