81% iedzīvotāju atbalsta sociālo garantiju samazināšanu bijušajiem prezidentiem

foto: diena.lv
foto: diena.lv

Vairākums jeb 81% iedzīvotāju uzskata, ka pēc amata atstāšanas bijušajiem valsts prezidentiem būtu jāsamazina sociālās garantijas, liecina pētījumu aģentūras "TNS Latvia" sadarbībā ar LNT raidījumu "900 sekundes" veiktā aptauja.

Vairāk nekā puse jeb 52% iedzīvotāju šādu nostāju noteikti atbalsta, bet nepilna trešdaļa - drīzāk atbalsta. Salīdzinoši biežāk viedokli, ka jāsamazina sociālās garantijas bijušajiem valsts prezidentiem, pauž cittautieši, iedzīvotāji, kuri ģimenē biežāk runā citā valodā, kā arī iedzīvotāji ar ģimenes mēneša ienākumiem uz vienu ģimenes locekli līdz 100 latiem.

Savukārt desmitā daļa jeb 12% respondentu neuzskata, ka būtu jāsamazina sociālās garantijas bijušajiem valsts prezidentiem pēc amata atstāšanas. Šādu viedokli salīdzinoši biežāk pauduši iedzīvotāji ar ģimenes mēneša ienākumiem uz vienu ģimenes locekli vairāk par 301 latu.

Pētījums veikts no 21.maija līdz 23.maijam, ar internetastarpniecību visā Latvijā aptaujājot 700 Latvijas ekonomiski aktīvos iedzīvotājus vecumā no 18 līdz 55 gadiem.


Написать комментарий