Daugavpils un Daļaņas muzeji sadarbosies, apmainoties ar eksponātiem un ekspozīcijām

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Dažu dienu laikā Daugavpili ar oficiālu vizīti apmeklē Ķīnas delegācija no Daļaņas pilsētas, kas atrodas Dzeltenās jūras krastā un ir Ķīnas Ziemeļaustrumu provinču vārti.

Ķīnas  delegācijas sastāvā ir Daļaņas pilsētas Kultūras, radio, kino un televīzijas pārvaldes vadītāja vietnieks Li kungs, Ļujšuņas muzeja direktors Guo Fučuņs un Daļaņas pilsētas administrācijas Ārlietu nodaļas speciāliste Li kundze.

Ķīnas delegācijas vadītājs pateicās Daugavpils pilsētas pašvaldībai par pirms pusgada nodibinātās starptautiskās sadarbības atbalstu un attīstību izglītības un kultūras jomā, par sirsnīgu uzņemšanu.

Pēc Li kunga domām, mūsu sadraudzības pilsētām ir daudz kopīgā: skaista daba, sena vēsture, vairāki tūrisma objekti, tostarp pilsētas muzejs un Daugavpils cietoksnis. Tādēļ viesi ir pārliecināti par ilgstošu un veiksmīgu sadarbību.

Pēc nelielas sarunas un tradicionālās prezentācijas par iespēju pilsētu, puses parakstīja nodomu protokolu par starptautisko sadarbību kultūras un zinātnisko pētījumu jomā, kā arī par Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzeja un Ļuišuņas vēsturiskā muzeja (Daļaņa) sadarbību, apmaiņu ar eksponātiem un ekspozīcijām.

Ķīnas pārstāvji ir pārliecināti, ka trijās valodās – ķīniešu, latviešu un krievu – parakstītais nodomu protokols kļūs par pamatu mūsu muzeju sadarbībai un draudzībai. Atgriežoties mājās, viņi plāno lūgt savas pilsētas administrācijas atbalstu.

Savukārt Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētāja Žanna Kulakova apliecināja, ka pašvaldība augsti novērtē sadarbību ar Ķīnu un labprāt pārņem citu pilsētu pieredzi dažādu projektu īstenošanas jomā, minot, ka Daugavpils sadraudzības pilsētu vidū jau ir Harbinas pilsēta.

Pēc tam puses apmainījās ar suvenīriem un kopīgi nofotografējās.

Ļuišuņas vēsturiskais muzejs (Daļaņa) ir muzejs ar ļoti bagātu vēsturi, kas atrodas slavenajā Portarturas nocietinājumu rajonā, tajā ir ap 60 000 objektu un 20 galerijas, 2008.gadā tas bija iekļauts Ķīnas nacionālo muzeju topā. Tajā ir unikālas fajansa, keramikas, ieroču, bronzas, zelta un nefrīta izstrādājumu, seno monētu, gleznu utt. kolekcijas.

Daļaņas pilsētā dzīvo vairāk nekā 6 miljoni iedzīvotāju un tā ir Ļjaonin provinces otrā lielākā pilsēta.



Написать комментарий