Lielā pastaiga Rēzeknē – svētki, kas apvieno

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

Svētdien, 26. maijā, Rēzeknē un visā Latvijā jau ceturto reizi norisinājās tradicionālais pasākums, ko visas pazīstam ar nosaukumu Lielā Pastaiga, ziņo Rēzeknes pašvaldības portāls.

No rīta laiks nemaz nebija piemērots pastaigām ar bērniem – mākoņi virs galvas, vējš pūta, cik spēka, bet, neskatoties ne uz ko, ap 12.00 Kultūras un atpūtas parkā no visām pusēm nāca mammas un tēti kopā ar bērniem. Katru mazuli, katrus ratiņus un velosipēdu rotāja koši baloni, debesis jau tādēļ vien vairs nešķita tik pelēkas un vējš vairs nešķita tik stiprs, un ap sirdi kļuva siltāk un gaišāk.

Kad visi vecāki un bērni bija satikušies noteiktajā vietā un laikā un sākās svētki, mākoņi izklīda un uzspīdēja saulīte. Acīmredzot pozitīvais noskaņojums bija tik spēcīgs, ka spēja izgaiņāt pat mākoņus.

Kopumā uz pastaigu atnāca apmēram 100 ģimenes, galvenokārt māmiņas ar mazuļiem ratos un vecākiem bērniņiem, bet bija arī ļoti daudz tētu un topošo māmiņu.

Visus Lielās Pastaigas dalībniekus izklaidēja pasaku tēli Vinnijs Pūks (māmiņa Marina Bikova), Sivēns (Anna Černonoga) un Ēzelītis (Olita Jasmane). Jautras spēles, visi iespējamie konkursi bērniem, balvas un kārumi, speciāli konkursi tētiem, daudz smaidiņu, jautra un spoža saulīte – viss kopā pacēla noskaņojumu aizvien vairāk. Uzstājās arī mazuļi no horeogrāfijas studijas "Kolorīts", un viņu uzstāšanās tik tiešām bija neaizmirstami svētki mums visiem!

Svētkos bija arī speciālie viesi – akvagrima speciāliste Mila Popkova, kas rotāja mazuļu sejiņas, pārvēršot bērniņus gan par princesēm, gan par tauriņiem, lacīšiem un visu, ko vien mazuļi vēlējās.

Bērniem un vecākiem patika arī jau 2011.gadā aizsāktā tradīcija, kad mazuļi kopā ar vecākiem zīmēja visu savu ģimeni. No zījumējumiem, kā plānots, tika izveidota īsta grāmata ar nosaukumu – Megapastaiga 2011, pēc tam Megapastaiga 2012. Un arī šajā gadā zīmējumu kolekcija tika papildināta ar jauniem darbiņiem.

Košā svētku kulminācija bija balonu laišana debesīs kopā ar papīra gulbīšiem, kas tiem tika piesieti. Iepriecināja arī saldās dāvaniņas no Māmiņu Kluba, kā arī atlaižu kuponi uz bērnu kafejnīcu „PiGaSuS” visiem Lielās Pastaigas 4 dalībniekiem.
Noslēgumā visi, kas vēlējās, varēja savu talantu izpaust uz asfalta zīmējuma formā.

Pateicamies visām, visām māmiņām, tētiem un bērniem par dalību Lielajā Pastaigā-4. Tāpat pateicamies arī Marinai Bikovai, Annai Černonogai un Olitai Jasmanei, un arī horeogrāfijas studijai "Kolorīts", Rēzeknes pilsētas domei, pašvaldības aģentūrai "Rēzeknes kultūras un tūrisma centrs", teātra studijai "Joriks" un Pirotehnikas veikalam, kā arī fotogrāfam Edgaram Pavlovskim un visiem, visiem, kas palīdzēja organizēt un vadīt šo pasākumu!


Написать комментарий