Daugavpils pilsētas svētki šogad būs grandiozi

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

27.maijā Daugavpils pilsētas domē notikušās preses konferences gaitā vicemērs Vitālijs Azarevičs paziņoja, ka šogad Daugavpils pilsētas svētki būšot grandiozi: izņemot tradicionālos pasākumus un koncertus, ieplānoti pasākumi arī cietoksnī, kura pēdējo 4 gadu laikā sakarā ar remontdarbiem nebija iekļauta pilsētas svētku programmā.

Pēc nedēļas, 3.jūnijā, sāksies koncerti mikrorajonos, bet 8. un 9.jūnijā notiks galvenie pasākumi. V.Azarevičs atzīmēja, ka divi pēdējie Pilsētas svētki bija organizēti augstā līmenī, kas tiks saglabāts arī šogad, skatītāju uzmanībai piedāvās avio šovu, populārās latviešu grupas „Prāta vētra” bezmaksas koncertu, diskotēku līdz rītam utt.

Tiek plānots, ka radošo kolektīvu bezmaksas koncerti pulcēs ne tikai Latvijas iedzīvotājus, bet arī viesus no kaimiņvalstīm, tādēļ pilsētnieki tiks laicīgi informēti par autotransporta satiksmes ierobežojumiem, sabiedriskā transporta papildreisiem un drošības pasākumiem.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītāja Eleonora Kleščinska īpaši atzīmēja pasākumus, kuri piektdien, 7.jūnijā, ieplānoti cietoksnī, kur pirms komunikāciju nomaiņas projekta īstenošanas notika svētku otrā diena. Šogad cietoksnī paredzēts brāļu Auzānu koncerts, kas atklās pasākumu programmu. Pēc E.Kleščinskas vārdiem, šāds koncerts pirmo reizi būs domāts ne tikai pilsētas viesiem un VIP personām, bet arī visiem pilsētniekiem.

Pēc E.Kleščinskas vārdiem, svētku programma sastādīta, ņemot vērā dažāda vecuma cilvēku intereses. Tradicionāli svētkos piedalīsies vairākas sabiedriskās organizācijas, pašdarbības kolektīvi, komercbiedrības.

Pērn Pilsētas svētku koncertos piedalījās ap 200 solistu un kolektīvu, šogad to būs 246 plus uzņēmēji, kuriem ir veltīti šie svētki.

Rīkotāji atzīmēja, ka Pilsētas svētku programma, kuras ietvaros uzstāsies pasaules mēroga grupas (“Prāta vētra” un „Triānas parks”), būs savdabīgs eksāmens, kura rezultātā būs skaidrs, vai Daugavpils var organizēt šāda mēroga pasākumus un vai pilsētnieki ir gatavi tik liela viesu skaita uzņemšanai.

Pilsētas svētku programmas galīgais variants būs pieejams šonedēļ.
 


Написать комментарий