Itālijā par sadarbību ar mafiju tiesā bijušo iekšlietu ministru

foto: novosti.rs
foto: novosti.rs

Sicīlijā sācies tiesas process, kurā par sadarbību ar mafiju vaino vairākus policijas darbiniekus un augsta ranga politiķus, vēsta BBC News.

Kā ziņi Itālijas informācijas aģentūra AGI, prokuratūra norāda uz to, ka policija sadarbojusies ar mafiju, lai 1990.-jos gados novērstu terora aktu sēriju.

Palermo tiesā, kurā notiek lietas izskatīšana, uz apsūdzēto sola atrodas arī bijušais Itālijas iekšlietu ministrs  Nikolā Mančino. Mančino apsūdz nepatiesu liecību sniegšanā vairākās ar mafiju saistītās lietās. Mančino visas apsūdzības noliedz, kā arī protestē pret lēmumu viņu tiesāt viņu kopā ar "Koza Nostra"vadītājiem.

"Es nekad neesmu sadarbojies ar noziedzniekiem," uzsver Mančino.

Bez Mančino uz apsūdzēto sola nācies sēsties arī bijušajam lauksaimniecības ministram Kalodžero Mannino.

Kā norāda apsūdzība, 1990.- tajos gados politiķi noslēguši vairākus slepenus līgumus ar mafiju, lai izdotos ieviest valstī kārtību pēc tam kad, mafija  bija sarīkojusi vairākus automašīnu sprādzienus, Romā, Florencē, Milānā. Tolaik Sicīlijā sprādzienu rezultātā gāja bojā divi vadošie izmeklētāji, kas nodarbojās ar mafijas noziegumu izmeklēšanu.

Politiķi tolaik solījuši samazināt iekšlietu darbinieku aktīvo darbību un atvieglot vairāku notiesāto mafijas darboņu cietuma apstākļus.
Iespējams, ka šajā tiesas procesā liecinieku statusā tiks uzaicināti daudzi politiķi, arī pašreizējais valsts prezidents Džordžo Napolitano.


Написать комментарий