ASV producente veido videosižetu par Grobiņu kā vēl neatklātu tūrisma objektu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Populāro TV raidījumu producente, autore un vadītāja Ešlija Kolbērna (Ashley Colburn) no ASV viesojās Grobiņā, ar mērķi veidot vienu no pieciem videosižetiem tieši par Grobiņas novadu kā objektu, kurā tūristiem ir iespēja iegūt jaunas prasmes un zināšanas, pašiem iesaistoties dažādās darbībās, informē Tūrisma kluba "Oga" pārstāve Anna Tetere.

Priecājoties par saulaino laiku un skaistajiem dabas skatiem, Ešlija apciemoja Kuršu Vikingu apmetni, esot labā garastāvoklī.

Filmēšanā aktīvi tika iesaistīti visi dalībnieki, kuri bija ģērbušies 9. gadsimta kuršiem un vikingiem raksturīgajos tērpos. Arī pati Ešlija labprāt ietērpās vikingu dāmas tērpā un izmēģināja visas piedāvātās atrakcijas: cirvja un šķēpa mešanu, vikingu maltītes nobaudīšanu, kurā ietilpa kūpinātas zivis, kūpināta gaļa un medalus.

Ārzemju viese par interesantu un gardu atzina tieši medalu, kurš gatavots Grobiņā, savukārt, vikingu cīņas elementu pārbaudījumos Ešlija guva labus rezultātus, spējot aizmest gan cirvi, gan šķēpu. Kā atzina pati Ešlija, viņa varētu dzīvot 9. gadsimtā, jo šķita, ka viņa labi pielāgojās tālā gadsimta ikdienas dzīvei.

"Ashley Colburn Production" veidotie stāsti tiek demonstrēti ASV, Horvātijā, Bulgārijā, Slovēnijā un citās valstīs. Kopumā šobrīd "Ashley Colburn Production" raidījumus skatās apmēram 100 miljoni cilvēku. Stāsti par Latviju apceļos daudzu valstu iedzīvotājus, kas, ļoti iespējams, piesaistīs arvien lielāku tūristu interesi par Latviju un tās piedāvāto tūrisma iespēju dažādību. 


Написать комментарий