Daugavpils pilsētas Sporta pārvaldes organizētās nometnes apmeklēs 790 jaunie sportisti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils pilsētas Sporta pārvalde (SP) arī šovasar plāno organizēt vairākas sporta nometnes, kuras apmeklēs Bērnu un jauniešu sporta skolas 790 audzēkņi vecumā no 9 līdz 16 gadiem, t.i., aptuveni tikpat, cik pērn, portālam Gorod.lv paziņoja SP vadītājs Aleksandrs Isakovs.

Lielākā daļa nometņu būs diennakts nometnes sporta bāzes „Dzintariņš” teritorijā. Tiks organizētas arī dienas sporta nometnes, tostarp volejbola nometne Kandavas ielā 17 (65 cilvēkiem), vieglatlētikas nometne (60 cilvēkiem), grieķu-romiešu un brīvās cīņas nometne meitenēm (70 cilvēkiem), jauktā nometne Olimpiskajā centrā (72 cilvēkiem), kurā nodarbosies ar volejbolu, šaušanu, peldēšanu.

Nometnes sāks darboties jau no 3.jūnija, to pamatdaļa darbosies vasaras vidū, jo daudzi bērni vēlas atpūsties pēc mācību gada beigām. Jūnijā ieplānotas volejbola, futbola, boksa, peldēšanas nometnes. Jūlijā tiks rīkots vislielākais nometņu skaits, kuras apmeklēs 150-160 cilvēki, kurus interesē hokejs, daiļslidošana, bokss, grieķu-romiešu cīņa, basketbols, smagatlētika, brīvā cīņa. Augustā notiks jaunajiem volejbolistiem un futbolistiem domātās nometnes. Paredzētas divas izbraukuma nometnes – biatlona un airēšanas nometnes.

A.Isakovs atzīmēja, ka SP organizēto diennakts sporta nometņu programmā iekļautas ne tikai sporta nodarbības un sacensības, bet arī kultūras, izglītojošie un izklaides pasākumi.

Diennakts sporta nometnes ilgums ir 12 dienas, ceļazīmes maksa – 60 lati (dienas nometnes – 30 lati). Šajā summā iekļauti ēdināšanas un dzīvošanas izdevumi, skolotāju darbu apmaksā pašvaldība. Pēc A.Isakova vārdiem, Sporta pārvalde, plānojot nometnes, cenšas nodrošināt ar vietām visus interesentus, kuru vidū ir arī bērni no maznodrošinātajām ģimenēm, kuru ceļazīmes apmaksā Sociālo lietu pārvalde.


Написать комментарий