Jaunieceltais izglītības ministrs Daugavpilī tikās ar pedagogiem un noteica sava darba prioritātes

foto: saeima.lv
foto: saeima.lv

Pirmdien, 27.maijā, Daugavpili ar vizīti apmeklēja jaunieceltais izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis (Reformu partija), viņš tikās ar mūsu pilsētas izglītības nozares pārstāvjiem un apmeklēja Daugavpils universitāti.

Pēc ministra vārdiem, viņš plāno turpināt sava priekšgājēja Roberta Ķīļa iesākto, bet solīja veidot dialogu ar izglītības jomas darbiniekiem un ņemt vērā šīs nozares speciālistu viedokli.

Ministrs Dombrovskis noteica sava darba trīs galvenās prioritātes: pedagogu darba algu paaugstināšana, profesionālās izglītības kvalitātes uzlabošana, ņemot vērā darba tirgus prasības, un augstākās izglītības kvalitātes uzlabošana. Izglītības un zinātnes ministrs par svarīgu atzina arī pedagogu motivācijas izstrādātās programmas apstiprināšanu, mācību līdzekļu izmantošanu.

Ministrs atzīmēja, ka esot gatavs dialogam un centīsies cieši sadarboties ar arodbiedrībām un atsevišķiem pedagogiem, kuru viedoklis esot nozīmīgs. Viņš jau ir ticies ar Rīgas un Liepājas pedagogiem un cer, ka viņa īstenotās reformas sapratīs gan pedagogi, gan administrācijas, gan skolu valdes.

Pēc Vjačeslava Dombrovska domām, gan Latgalē, gan citos Latvijas reģionos viens no nozīmīgākajiem un sāpīgākajiem jautājumiem ir pedagogu atalgojuma un demogrāfiskās situācijas jautājums.

Zālē klātesošie pedagogi uzdeva ministram daudzus jautājumus, kuri bija saistīti ar studiju programmu licencēšanu, pedagogu motivāciju, pedagoga pamatlikmi, 40 stundas garu darba nedēļu, izglītības kvalitātes pakāpēm, mācību līdzekļu kopēšanu nodarbībām, autortiesībām utt. Ministrs atbildēja pēc būtības, viņam palīdzēja Izglītības un zinātnes ministrijas pārstāve.

Vizītes ietvaros V.Dombrovskis apmeklēja lielāko Latgales augstskolu un tikās ar DU vadību, iepazinās ar universitāti, apmeklēja Sistemātiskās bioloģijas institūtu un G.Liberta Inovatīvās mikroskopijas centru.

Atgādināsim, ka Vjačeslavs Dombrovskis par izglītības un zinātnes ministru tika iecelts maija sākumā, kad priekšgājējs Roberts Ķīļis atkāpās no amata veselības stāvokļa dēļ. Iepriekš V.Dombrovskis bija Reformu partijas frakcijas līderis un Saeimas Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas priekšsēdētājs.


Написать комментарий