Stokholmā sākuši pierimt imigrantu nemieri – naktī sadegušas tikai divas mašīnas

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Nakts no svētdienas uz pirmdienu salīdzinājumā ar citām naktīm bija vismierīgākā, ziņo portāls newsru.com.

Neskatoties uz to, ka naktī bija sadedzinātas divas mašīnas, salīdzinot ar iepriekšējām, nakts uz pirmdienu aizvadīta daudz mierīgāk, aizdedzināts ievērojami mazāks skaits automašīnu un izpalikušas arī nopietnas sadursmes ar policiju.

Policijas darbinieki uzskata, ka nemieri samazinājās, pateicoties laika apstākļiem un veiktajiem drošības pasākumiem. "Cilvēki varbūt sapratuši, ka nevar atrisināt problēmas, traucējot kaimiņiem, un mums daudz palīdzējuši arī brīvprātīgie," intervijā norādīja policijas preses pārstāvis. Grautiņu novēršanai no kaimiņpilsētām bija sūtīti papildspēki.

Erebrū pilsētā sadega 3 automašīnas, pilsēta atrodas 160 km no Stokholmas. Pagaidām par noziedzniekiem nekas nav zināms, taču aculiecinieki apgalvo, ka no notikuma vietas bija skrējuši jaunieši.

Nemieri sākās 19.maijā, nekārtības izraisīja pagājušajā nedēļā noticis incidents, kad policisti nošāva ar mačeti bruņotu 69 gadus vecu vīrieti. Vietējie aktīvisti skaidroja, ka šis notikums saniknojis vietējos jauniešus, kuri vairākkārt cietuši no policijas brutalitātes un rasisma. Saskaņā ar Stokholmas policijas teikto vairums nekārtību cēlāju ir vietējie jaunieši ar vai bez kriminālas pagātnes, tomēr šo situāciju izmantojuši arī neliels daudzums profesionālu noziedznieku. Pēc policijas sniegtajiem datiem aizturēti vairāki jaunieši.

Grautiņu pirmajā naktī bija sadedzinātas vairāk nekā 100 automašīnas, bija aizdedzinātas garāžas, evakuēja iedzīvotājus.


Написать комментарий