Ķīnā izglābj tualetes kanalizācijas caurulē iesprūdušu bērnu

foto: delfi.lv
foto: delfi.lv

Ugunsdzēsēji Ķīnā izglābuši tualetes kanalizācijas caurulē iesprūdušu dažas dienas vecu bērnu, no kura, iespējams, vēlējušies tikt vaļā viņa vecāki, vēsta raidsabiedrība BBC.

Glābējus izsauca Dzjiņhuas pilsētas daudzdzīvokļu nama iedzīvotāji, kad sestdien izdzirdējuši bērna raudas. Ieradušies glābēji bērnu mēģināja izvilkt no caurules, bet tas nav izdevies, tāpēc izzāģēts vesels caurules posms, ziņo BBC.

Izgriezto caurules gabalu ar iesprūdušo bērnu nogādāja slimnīcā, kur mediķu uzraudzībā zīdainis uzmanīgi atbrīvots.

Televīzijas pārraidītajos kadros bija redzams, kā glābēji un mediķi pārgriež cauruli, lai atbrīvotu mazuli, skaidro BBC.

Mazuļa veselības stāvoklis ir stabils un varasiestādes meklē viņa vecākus, norāda BBC.

Notikums izraisīja sašutumu Ķīnas sociālajā tiklā "Weibo", kas ir vietējā versija pasaulē tik populārajam "Twitter".

"Vēcākiem, kuri to izdarīja, sirdis ir netīrākas par to kanalizācijas cauruli," kādu ierakstu citē aģentūra "Reuters".

Ķīnā jau vairāk nekā trīsdesmit gadus ir spēkā dzimstības ierobežošanas politika, saukta arī par "viena bērna politiku". Parasti vecāki dod priekšroku dēliem, bet arī citi sociālie un ekonomiskie apstākļi ietekmē pāru rīcību. Dažkārt tiek pamesti ārlaulībā dzimuši bērni, bet par viena bērna politikas pārkāpšanu draud naudassods.

Tomēr saskaroties ar straujo sabiedrības novecošanos un darbaspēka samazināšanos, Ķīna apsver iespēju mainīt savu viena bērna politiku.

Daži eksperti norāda, ka šī politika ir radījusi demogrāfisku bumbu ar laika degli, jo, iedzīvotājiem novecojot, uzkrājas sociālās un ekonomiskās problēmas, turklāt tiek sekmēta dzimumu disproporcijas veidošanās, jo daudzi laulātie pāri bieži vien labprātāk vēlas dēlus, nevis meitas.


Написать комментарий