Asociācija aicina makšķerniekus vēlēt par zivju resursiem atbildīgus deputātus

foto: bnn.lv
foto: bnn.lv

Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) aicina visus makšķerniekus izdarīt atbildīgu izvēli sestdien gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās, lai vienaldzība, nesaimnieciskums un bezatbildība zivju resursu apsaimniekošanā vairs netiktu pieļauta, teikts asociācijas paziņojumā medijiem.

Asociācija atgādina, ka ievēlētajiem deputātiem iedzīvotāji uzticēs arī apsaimniekot publiskos ūdeņus un ūdeņus, kuros zvejas tiesības pieder valstij. "Latvijā šādu ezeru ir piecas reizes mazāk nekā privāto, bet upju nesalīdzināmi mazāk, tomēr līdzšinējā prakse liecina, ka valsts valdījumā esošo ūdeņu apsaimniekošana nav bijusi labai pārvaldībai atbilstoša. Jo īpaši tas attiecināms uz zivju resursu pārvaldību, to ieguves kontroli, kas makšķerniekus ilgstoši un pamatoti uztrauc un neapmierina visvairāk," norāda asociācija.

Latvijas Makšķernieku asociācijas (LMA) norāda, ka, iespējams, ka gada nogalē varētu stāties spēkā "Zemes pārvaldības likums", kas paredzēs līdz šim valsts valdījumā esošo ūdeņu nodošanu pašvaldību valdījumā. Tāpēc LMA ir pārliecināta, ka iedzīvotāju aktīvai un atbildīgai līdzdalībai lēmumu pieņemšanā šīs politikas noteikšanā un īstenošanā var būt pat izšķiroša nozīme.

LMA aicina makšķerniekus, ar "vislielāko nopietnību izvērtēt savas pašvaldības līdzšinējo deputātu attieksmi un rīcību zivju resursu pārvaldībā un ūdens objektu apsaimniekošanā kopumā, un vēlēšanās pieņemt tādu lēmumu, lai vienaldzība, nesaimnieciskums un bezatbildība vairs netiktu pieļauta".


Написать комментарий