Jaunie daugavpilieši pastāstīja par grandioziem atklājumiem Dinaburga, Dvinskas un Daugavpils vēsturē

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Slāvu kultūras dienu ietvaros, kuru pasākumi mūsu pilsētā sākās pagājušās nedēļas beigās, vakar, 27.maijā, Krievu kultūras centrā notika jauniešu konference, kurā piedalījās 20 Daugavpils pilsētas skolu skolēni, lai pastāstītu par grandioziem atklājumiem Dvinskas, Dinaburgas un Daugavpils vēsturē.

Pēc pasākuma rīkotāja un skolēnu zinātniskā vadītāja Aleksandra Bogdanova vārdiem, konferencē piedalījās Daugavpils 10.vidusskolas, Krievu liceja-vidusskolas, Daugavpils 17.vidusskolas skolēni, Bērnu un jauniešu centra „Jaunība” audzēkņi, kuri strādāja pie saviem projektiem aptuveni mēneša laikā, kāda darba izstrāde tika veikta pusgadā.

„Konferences nosaukums „Dinaburga, Dvinskas, Daugavpils vēsture” paredz plašus pētījumus, mēs neizvēlējāmies kādu vienu mūsu pilsētas vēstures posmu, pieturējāmies pie tās ģeogrāfiskā stāvokļa. Tie, kuri pētīja nevis pilsētas vēsturisko mantojumu, bet cilvēkus, pievērsās vienkāršo pilsētnieku vēsturei vai savas ģimenes relikvijai. Tādēļ konferences otrais nosaukums ir „Mani pirmie atklājumi””, pastāstīja A.Bogdanovs.

Jāatzīmē, ka visi piedāvātie darbi bija interesanti, jaunieši rūpīgi izstrādāja savus projektus un piedomāja pie katra vārda, īpaši varētu atzīmēt triju jauniešu – Maksima Ivanova, Vladislava Ruļeviča un Valda Nirzas prezentāciju Aleksandra Bogdanova vadībā. Jaunieši izveidoja Dinaburgas pils interaktīvo 3D modeli un nodemonstrēja visiem klātesošajiem, kā pils izskatījās 13.gs.

Konferences dalībnieki atzīmēja, ka vēlme piedalīties šajā pasākumā radās nevis pēc skolotāju vai vecāku ieteikumiem, viņi nevēlējās arī saņemt balvu par paveikto, bet piedalījās tāpēc, ka ir mūsu pilsētas vēstures, kultūras un tradīciju daļa, šīs tradīcijas jāturpina un jāprezentē arī cietiem.



Написать комментарий