Izlemts uzlabot 18.novembra ielā esošā gaisa tilta ieplānoto rekonstrukcijas darbu kvalitāti

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs Aivars Pudāns paziņoja portālam Gorod.lv, ka 18.novembra ielā pie cietuma esošā gaisa tilta ceļa seguma rekonstrukcijas darbi, visdrīzāk, tiks pārcelti uz nākamo gadu.

Kā zināms, A13 autoceļa rekonstrukcijas projekts Daugavpilī bija grozīts, jo dažiem politiķiem un pilsētniekiem šķita, ka projekta izmaksas esot pārāk lielas un nepieciešama jaunā konkursa rīkošana. Rezultātā, lai iekļautos tāmē, projekta apjomi tika samazināti, pēc A.Pudāna vārdiem, projekta izmaksu samazināšanas dēļ varētu ciest darbu kvalitāte.

Patlaban speciālisti ir novērtējuši projektētāju ierosināto tilta seguma rekonstrukcijas variantu, un tika nolemts izmantot nevis sākotnēji piedāvātos, bet vēlāk ierosinātos materiālus, lai problemātiskā posma rekonstrukcija būtu kvalitatīvāka.

Komunālās saimniecības pārvaldes vadītājs paskaidroja, ka asfaltbetons piekļaujas sliedēm, tādēļ šī posma rekonstrukcijā nolemts izmantot bruģakmeni (braucamā daļa) un betonu (starp sliedēm). Šīs izmaiņas prasīs papildfinansējumu, būs jārīko atsevišķs konkurss. Pārvalde jau iesniegusi pieteikumu papildfinansējumam, tuvākajā laikā tiks izsludināts konkurss, kura noteikumos būs atrunāts, ka darbu veikšana notiks tikai finansējuma saņemšanas gadījumā.

A.Pudāns atzīmēja, ka, lai darbi tiktu veikti kvalitatīvi, nolemts nesteigties, precīza papilddarbiem nepieciešamā summa būs zināma pēc iepirkuma rīkošanas.

Ja jaunais Domes sasaukums nebūs pret kvalitatīvo darbu veikšanu, iespējams, gaisa tilts vairs nebūs problemātiskā vieta, jo būvnieki dos 5 gadu garantiju.

A.Pudāns atzīmēja, ka katru nedēļu A13 autoceļa rekonstrukcijas projekta ietvaros tiek rīkotas sapulces ar būvnieku piedalīšanos, kuru laikā tiek akcentēts kvalitātes un darbu veikšanas tempu jautājums.


Написать комментарий