Starptautisko tautas mākslas festivālu „Augšdaugava 2013” apmeklēja ap 3 000 cilvēku

foto: dnd.lv
foto: dnd.lv

Aizvadītajās brīvdienās, 26.maijā, Naujenes pagastā Slitušķu sādžā notika grandiozais Starptautiskais tautas mākslas festivāls „Augšdaugava 2013”. 

Daugavpils novada domes Kultūras pārvaldes vadītāja Ināra Mukāne pastāstīja portālam Gorod.lv, ka festivāla ietvaros notika vairāki pasākumi, kurus apmeklēja ap 3 000 cilvēku.

Pēc I.Mukānes vārdiem, festivālā valdīja dzīvespriecīga un jautra gaisotne, tā programma bija pasākumiem bagāta. Festivāla apmeklētāji varēja izbaudīt deju kolektīvu no Latvijas, Lietuvas un Baltkrievijas uzstāšanos – festivāla īpašie viesi bija jauniešu deju kolektīvs „Ežerelis” no Zarasiem, bērnu un jauniešu deju kolektīvs no Braslavas un tautas deju kolektīvs „Līgo” no Rīgas Jāņa Purviņa vadībā.

Kultūras pārvaldes vadītāja īpašu pateicību izteica kolēģiem no Daugavpils, kuru uzstāšanās atšķiras ar krāšņumu un saliedētību, - Daugavpils Krievu kultūras centra deju kolektīvam „Balaguri” un poļu tautas deju kolektīvam „Kukulečka”.

Daudzus festivāla apmeklētājus priecēja iespēja piedalīties radošajās darbnīcās, kuras vadīja Daugavpils novada amatnieki, Raiņa mājas Berķenelē un Brāļu Skrindu muzeja darbinieki, kā arī Latgales kultūrvēsturiskā muzeja pārstāvji.

Pēc I.Mukānes domām, īpaši jāatzīmē Rēzeknes vēsturiskais rekonstrukcijas klubs, kas piedāvāja apmeklētāju uzmanībai dažādus tēlus.
Tāpat dažāda vecuma interesenti varēja apmeklēt gadatirgu un iegādāties vietējo amatnieku izstrādājumus, piedalīties konkursos un sacensībās, pavizināties ar laivu vai karieti, uzspēlēt pļavas volejbolu un sacensties akmeņu mešanā.

Runājot par novada domes aizliegumu festivāla laikā rīkot politisko aģitāciju, pēc I.Mukānes vārdiem, neviens no apmeklētājiem to nepārkāpa: „Cilvēki bija atnākuši uz festivālu, lai izbaudītu kultūru un tradīcijas, un nevienam prātā nenāca domāt par politiku”.

Kultūras pārvaldes vadītāja atgādināja, ka šī gada festivāla devīze bija „Piedzīvo pasaku Augšdaugavas lokos!”, kas, pēc festivāla rīkotāju domām, izdevās – katrs no apmeklētājiem izbaudīja Daugavas loku pasakaino skaistumu.


Написать комментарий