Daugavpils pilsētas svētku rīkošana pēc pašvaldību vēlēšanām nav nejaušība

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Saskaņā ar izveidojušos tradīciju, jūnija pirmajās brīvdienās tiek rīkoti Daugavpils pilsētas svētki. Šogad tie sāksies 3.jūnijā, kad vairākos mikrorajonos norisināsies koncerti.

Pilsētas svētku ietvaros paredzēti vērienīgi pasākumi, pilsētnieku un viesu uzmanībai piedāvās pasākumus Cietoksnī, avio šovu, populārās latviešu grupas bezmaksas koncertu, diskotēku līdz rītam utt. Šogad Pilsētas svētki tiks svinēti uzreiz pēc pašvaldību vēlēšanām.

Daugavpils pilsētas pašvaldībā portālam Gorod.lv paskaidroja, ka Pilsētas svētki parasti tiek rīkoti noteiktos datumos, bet, ņemt vērā situāciju pilsētā, svētku rīkošana pēc pašvaldību vēlēšanām nav nejaušība.

Tas tika izlemts, lai politisko apvienību un partiju pārstāvji nevarētu izmantot Pilsētas svētku dienas, lai rīkotu politisko aģitāciju.
Pēc Daugavpils pilsētas pašvaldības priekšsēdētājas Žannas Kulakovas vārdiem, Dome nevēlas, lai pilsētniekus izmantotu savos nolūkos Pilsētas dienu ietvaros, jo cilvēki uz šiem pasākumiem nāks atpūsties, nevis noklausīties kārtējo aģitāciju.

„Ņemot vērā dažu partiju un politisko apvienību neseno rīcību, pilsētas vadībai ir pamats domāt, ka arī Pilsētas svētku laikā tās varētu sarīkot kādu diversiju. Šāda veida personas gatavas upurēt mūsu pilsētnieku labklājību un veselību, lai tikai kaitētu esošajai vadībai.

Šogad Pilētas svētki būs ļoti vērienīgi. Slavenās grupas „Prāta vētra” bezmaksas koncertu plāno apmeklēt ne tikai vairāku Latvijas pilsētu iedzīvotāji, bet arī viesi no Lietuvas, cilvēku būs daudz, tādēļ būs paaugstināti drošības pasākumi, un mēs nevēlētos, lai kāds sabojātu svētkus”, paziņoja pilsētas pašvaldības priekšsēdētāja.

Respektējot mūsu pilsētniekus un pilsētas viesus, dodam viņiem iespēju bez politiskajām debatēm labi atpūsties Pilsētas svētku laikā.


Написать комментарий