Uzņēmējs no Krievijas dosies lidojumā kosmosā kopā ar Leonardo di Kaprio

foto: lenta.ru
foto: lenta.ru

Turīgie pasaules iedzīvotāji grib doties lidojumā kosmosā. Ceļojumā grib piedalīties arī Kannu festivāla dalībnieki. Kannās notika labdarības izsole, izsolīts bija lidojums kosmosā ar Holivudas aktieri Leonardo di Kaprio, ziņo portāls style.rbc.ru.

Vairāksolīšanā uzvarēja uzņēmējs no Krievijas Vasīlijs Kļukins, kurš dzīvo Monako. Brauciena biļete izmaksāja 1,2 miljardus eiro.
Labdarības izsoli organizēja AmFAR asociācija, kura izpēta AIDS. Sākotnējā biļetes summa bija 1 miljons eiro, lidojums notiks 2014.gadā, organizēs to Virgin Galactic kompānija.

Uzņēmējs ne tikai lidojumam veltīja lielu naudas summu, bet arī grib atmest smēķēšanu. Pirms lidojuma aktierim un uzņēmējam būs nepieciešams iziet vairākus pārbaudījumus un sagatavošanās kursus.

Kopā ar uzņēmēju un aktieri braucienā piedalīsies arī citi pasažieri. Kopumā vēlmi izteica 450 cilvēki, 150 cilvēki jau ir apmaksājuši lidojumu kosmosā.

Lidojuma ilgums būs 2,5 stundas, no tā 5-6 minūtes būs bezsvara stāvoklī. Lidošanas aprātā vienlaicīgi var atrasties 8 personas – 2 piloti un pārējie ir pasažieri.

Pasākumu apmeklēja Nikola Kidmena,  Kristofers Valcs, Kailija Minoga,  Dženeta Džeksone, Adriens Brodijs, Džesika Časteina, Goldija Houna, Parisa Hiltone.

Labdarības izsoli vadīja  Šārona Stouna. Kļukins iegādājās ne tikai braucienu kosmosā, bet arī  iegādājās zelta un dimantu kaklarotu, vērtībā 400 000 eiro. Izsolē bija pārdotas arī biļetes uz orbītu, biļešu vērtība 1,8 miljoni eiro. Izsoles laikā bija savākti 25 miljoni eiro.


Написать комментарий