Daugavpils pilsētas programmas ietvaros tiks uzsākta vēl dažu māju renovācija

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Šovasar Daugavpils pilsētas pašvaldības programmas ietvaros, dažu dzīvojamo māju iedzīvotāji veiks māju energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumus, izmantojot Domes līdzfinansējumu 80% apmērā.

DzKSU Ražošanas tehniskās bāzes vadītāja Jūlija Mihailova paziņoja portālam Gorod.lv, ka patlaban darbi tiek veikti Ventspils ielā 20, kur plānota fasādes krāsošana, koplietošanā esošo logu nomaiņa un lodžiju apdare. Minēto darbu kopējās izmaksas – 19 777 lati, no kuriem 15 822  lati ir Domes līdzfinansējums.

Pateicoties Daugavpils pilsētas pašvaldības energoefektivitātes paaugstināšanas pasākumu veikšanai ar 80% līdzfinansējumu, šonedēļ darbi sāksies arī Vienības ielā 28, kur tiks siltināta fasāde, nomainīti durvju bloki. Darbu kopējās izmaksas – 77 023 lati, no kuriem 61 618 lati ir Domes līdzfinansējums.

Nākamnedēļ darbi tiks uzsākti 18.novembra ielā 197D, kur plānots siltināt fasādi un nomainīt logus un durvju blokus. Darbu izmaksas – 124 149 lati, no kuriem pašvaldības finansējums ir 99 319 lati.

Tāpat darbi tiek uzsākti dzīvojamajā mājā Ģimnāzijas ielā 18, kur tiks veikta pilna renovācija: jumta, koplietošanā esošo logu un durvju nomaiņa, fasādes siltināšana, bēniņu un pagrabu pārseguma siltināšana, elektroapgādes maģistrālo tīklu nomaiņa, pagrabu cauruļvada nomaiņa, ūdensapgādes sistēmas nomaiņa, siltumapgādes sistēmas rekonstrukcija, kuras ietvaros siltuma skaitītāji tiks uzstādīti katrā dzīvoklī. Minēto darbu izmaksas – 212 680 lati, no kuriem Domes līdzfinansē 170 144 latus.

Visu augstākminēto darbu izpildes termiņš ir līdz šī gada 31.septembrim. J.Mihailova atzīmēja, ka patlaban vēl dažu māju iedzīvotāji sagatavo renovācijai nepieciešamo dokumentāciju.

Atgādināsim, ka pērn pilsētas programmas ietvaros ar 80% līdzfinansējumu pilna renovācija tika veikta divās dzīvojamās mājās – Kandavas ielā 4 un Imantas ielā 35. J.Mihailova paziņoja, ka šajās mājās apkurs sezonā bija ietaupīts visai daudz, tādēļ iedzīvotāji priecājas par renovācijas veikšanu. Siltinātajās mājās nav pelējuma, par kuru uztraucas iedzīvotāji, kuri apsver domu siltināt dzīvojamo māju. J.Mihailova paskaidroja, ka pilsētas programmas ietvaros dzīvojamo māju renovācijā tiek izmantota tvaikcaurlaidīga, nevis putuplasta vate, tādēļ pelējuma veidošanās iespēja ir minimāla.



Написать комментарий