Daugavpils zinātnieki un skolēni izveidojuši animācijas filmu par vecajiem kokiem

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Daugavpils Universitātes Sistemātiskās bioloģijas institūta zinātnieki, sadarbojoties ar Rīgas Skolēnu pils Multiplikācijas studiju, ir izveidojuši animācijas filmu „Filma par vecajiem kokiem”.

Projekta vadītāja Jolanta Bāra pastāstīja portālam Gorod.lv, ka filma veidota ar Eiropas Komisijas LIFE finanšu instrumenta atbalstu Eiropas Komisijas LIFE programmas projektam „Parkveida pļavu un divu prioritāri aizsargājamo vaboļu sugu apsaimniekošana: plānošana, sabiedrības iesaistīšana, inovācija”. Projekta galvenais mērķis – izpētīt Latvijas dabas bagātību unikalitāti, paskaidrot sabiedrībai mežu un pļavu, tajos dzīvojošo organismu (putnu, kukaiņu, augu, sēņu) saglabāšanas nepieciešamību.

Animācijas filmā, izmantojot dažādu vecumu bērnu piecu mēnešu laikā tapušos zīmējumus, vienkāršā un saprotamā veidā pastāstīts un parādīts kā koks aug, veidojas, mainās. Bērni ir paši ierunājuši filmas tekstu, nodarbojušies ar montāžu. Viņu kolektīvo darbu, kas ilgst 6 minūtes, var apskatīt šeit.

Pēc J.Bāras vārdiem, vasarā animācijas filmas veidotāji tiks aicināti apmeklēt DU Studiju un pētniecības bāzi „Ilgas”, kur darbosies bērnu vasaras nometne. Eiropas Komisijas LIFE programmas projekta ietvaros turpināsies valsts skolēnu iesaiste didaktiskās spēlēs, talku, dažādu ekskursiju rīkošana. Daugavpils pilsētas skolēni varēs apmeklēt dabas parkus „Silene” un „Dviete”.


Написать комментарий