Jauniešu muzikālā parāde “Manc Akorc 2013”

foto: rezekne.lv
foto: rezekne.lv

10. maijā jau vienpadsmito gadu pēc kārtas notika jauniešu muzikālā parāde “Manc Akorc”, ko šogad rīkoja Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestāde „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” ZEIMUĻS sadarbībā ar Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldi, Rēzeknes pilsētas Jauniešu domi un jauniešu mācību uzņēmumu „Funco”.

Muzikālajā parādē kā dalībnieki piedalījās 168 jaunieši no Rēzeknes pilsētas augstākās, vispārējās, profesionālās, neformālās un interešu izglītības mācību iestādēm, jaunieši no Tiskādu speciālās internātpamatskolas, Tiskādu bērnu nama, Maltas speciālās internātpamatskolas, Verēmu pamatskolas, Kārsavas un Viļānu vidusskolām, Ludzas novada Bērnu un jauniešu centra, kā arī neformālās apvienotās grupas. Organizatoru komandā aktīvi līdzdarbojās brīvprātīgie jaunieši no Rēzeknes pilsētas Jauniešu domes.

Pasākuma mērķis ir pulcēt kopā Latgales, Rēzeknes muzicējošos jauniešus, popularizēt talantu izkopšanu un lietderīgu brīvā laika pavadīšanu.

Katrs izpildītājs žūrijas un skatītāju vērtējumam sniedza 1 dziesmu/skaņdarbu vai deju. Latgales jauniešiem ir ļoti daudzpusējas muzikālās dotības, to pierādīja visi parādes dalībnieki – gan dejotāji, gan pop- un rokgrupas, ansambļi, solo izpildītāji, vokāli instrumentālās grupas, izpildot gan populāru estrādes mūziku, repu, gan savas sacerētās dziesmas, instrumentālos skaņdarbus. 4 stundu garumā skatītājiem bija iespēja vērot 34 muzikālos priekšnesumus.

Atraktīvie pasākuma vadītāji bija brīvprātīgie jaunieši – Roberts Mitrevičs no Rēzeknes Valsts ģimnāzijas (Jauniešu domes dalībnieks) un Krista Revizore no Rēzeknes Valsts ģimnāzijas. Žūrijas sastāvā darbojās – Rēzeknes novada pašvaldības jaunatnes lietu speciālists, grupas „Bez PVN” solists Guntis Rasims, vokālā pedagoģe un vokālo ansambļu vadītāja Guntra Kuzmina, ARPC „Zeimuļs” sporta deju skolotājs Arnis Verjovkins, horeogrāfe, jauniešu un vidējās paaudzes deju kopu „DZIGA” vadītāja Inga Drele, SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” valdes locekle Diāna Zirniņa, ARPC Skolēnu interešu centra direktores pienākumu izpildītāja Gita Laganovska.

Šogad tika plaši pārstāvētas gan jauniešu pop- un rokgrupas un vokāli instrumentālās grupas – Rēzeknes 1. vidusskolas 7. klašu vokāli instrumentālā grupa, Vihoda net, No regrets, Flanger, HMRP, Toss-up, Mediana, Dūmi, Brīva vieta tavai reklāmai, Hoseland, Darkness, Make, Moonwalkers, Fenix, Bassa Nova trio, gan dueti – Valērija Jakušonoka un Agnese Pisarenko, Santa un Anastasija, Māsas Manuilovas. Pārliecinoši sevi pieteica solisti – Veronika Kurilova, Edgars Jankevičs, Nataly, Santa Petrova, Valērija Jakušonoka, Svetlana Vaļunova. Savas sacerētās dziesmas plašākai publikai piedāvāja VIA „No regrets”, rokgrupa „Hoseland”, grupa „Make” un „Moonwalkers”. Dinamiskumu skatuvei piešķīra deju un hip-hop grupas – SunStreet @ SunStreet Breakers, deju studijas „Stoptime” grupas „Cherry bomb”, „Legion of dancers” un „Heroes”, ARPC Skolēnu interešu centra breakdance komanda „Start the panic” un deju grupa „Trick”, deju studijas Dynamic hit deju grupas "CHARM" un “Dinamic hit”. Beatbox priekšnesumu sniedza Žans Diklabs un īpašu austrumu deju ar vēdekļiem skatītājiem bija sagatavojušas meitenes no Tiskādu speciālās internātpamatskolas.

Apkopojot žūrijas vērtējumu, tika piešķirtas vairākas muzikālās parādes nominācijas. Nominācija „Vakara akords” tika piešķirta Ludzas Bērnu un jauniešu centra rokgrupai „HMRP”. Nominācija „Vakara akustiskais akords” – Rēzeknes Valsts ģimnāzijas grupai „Make” ar grupas dalībnieka Edija Rancāna pašsacerētu dziesmu „Lietus līst tavās acīs”. Nominācija „Vakara nots” beatbox izpildītājam Žanam Diklabam. Nominācija „Vakara piesitiens” tika piešķirta deju studijas „Stoptime” grupai „Heroes”. Katram muzikālās parādes skatītājam bija iespēja nobalsot par savu favorītu. Balsojuma rezultātā nomināciju „Skatītāju simpātija” ieguva Rēzeknes 1. vidusskolas grupa „Toss-up”. Bet specbalvu par jauniešu vokāli instrumentālo grupu sagatavošanu muzikālajai parādei saņēma mūzikas skolotājs J.Pavlovskis.

Muzikālās parādes dalībnieki noslēgumā saņēma Rēzeknes pilsētas pašvaldības iestādes „Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centrs” ZEIMUĻS un Rēzeknes novada pašvaldības Izglītības pārvaldes sarūpētās pateicības un diplomus, balvas  nominācijām: dāvanu kartes no mūzikas veikala un biļetes uz SIA „Austrumlatvijas koncertzāle” Latgales vēstniecība GORS atklāšanas pasākumiem – filmas „Vīna vosora deļ vysu” pirmizrādi, Raimonda Paula koncertu, latgaliešu grupu "Dabasu Durovys" un "Bez PVN" koncertu. Tāpat jaunieši saņēma veicināšanas balvas no pasākuma atbalstītājiem – Rēzeknes Augstskolas, picērijas „LaPizza”, kafejnīcas-konditorejas „Antaris”. Ziedus pasākuma dalībniekiem dāvāja ziedu saloni „Crystal rose” un „Fest”. Paldies arī „Swedbank” par atbalstu pasākuma noformēšanā.

Sākotnējā Rēzeknes jauniešu muzikālā parāde “Manc Akorc” ir izaugusi par Latgales reģiona jauniešu pasākumu un ir ieguvusi tradīcijas spēku, motivējot jauniešus attīstīt savus talantus mūzikā, pulcējot kopā domubiedrus, veicinot jauniešus pavadīt savu brīvo laiku lietderīgi gan gatavojoties parādei, gan apmeklējot pašu pasākumu. Skatītāju skaits arī priecē – apmēram 400. Tas nozīmē, ka interese par šo pasākumu ir liela.

Organizatoru vārdā saku paldies muzicējošajiem jauniešiem, pedagogiem par ieguldīto darbu, Jauniešu domei, „Funco”, pasākuma vadītājiem Robertam un Kristai, visiem pasākuma atbalstītājiem, organizatoru darba grupai E.Čepulei, G.Rasimam, J.Ruļukam, K.Kalabanovam, L.Vanagai.


Написать комментарий