Lembergs: Sprūdžs pretlikumīgi izmantojis manu personas kodu

foto: kasnotiek.com
foto: kasnotiek.com

Ventspils mērs Aivars Lembergs pārmet vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministram Edmundam Sprūdžam (RP) pretlikumīgu viņa personas koda izmantošanu.

Iepriekš ziņots, ka Sprūdžs Lemberga personas kodu norādījis rīkojumā par viņa atstādināšanu.

Kā paziņojumā presei norāda Lembergs, "ministrs Sprūdžs, izdodot administratīvo aktu, prettiesiski ir norādījis manu personas kodu. Saskaņā ar Fizisko personu datu aizsardzības likuma 7.pantu personas datu apstrāde ir atļauta tikai noteiktos gadījumos, taču personas koda norādīšana, publiskojot administratīvo aktu, neatbilst nevienam no šiem gadījumiem un ir pretlikumīga".

Datu valsts inspekcija par šo pārkāpuma faktu sākusi pārbaudi un 2013.gada 24.maijā pieņēmusi lēmumu atzīt Lembergu par cietušo administratīvā pārkāpuma lietvedībā.

Lembergs atgādina, ka Sprūdžam nav labvēlīgs ne tikai Datu valsts inspekcijas slēdziens, bet arī Tiesībsarga 2013.gada 29.aprīļa atzinums, kurā secināts, ka Sprūdžs savā darbībā pārkāpis vairākus likumus un labas pārvaldības principus.

Tieši personas kods, jeb tā trūkums, bija iemesls, kura dēļ Lembergs nepildīja rīkojumu par Jaunā laika virzītā Ojāra Grinberga iecelšanu Ventspils brīvostas valdē. Apsūdzībās par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, kas Lembergam pēc tam tika izvirzītas, viņš tika attaisnots.


Написать комментарий