Daugavpils keramiķi pārstāvēja mūsu valsti Starptautiskajā bērnu jaunrades festivālā Sanktpēterburgā

foto: dmmc.lv
foto: dmmc.lv

Aizvadītajās brīvdienās Krievijas Ziemeļu galvaspilsētā Pilsētas svētku ietvaros notika I Starptautiskais bērnu jaunrades festivāls „Kinderfest”, kurā piedalījās Daugavpils keramiķi Lilija Zeiļa un Valentīns Petjko, kā arī bērnu vokāli instrumentālais ansamblis „Dzeguzīte”.

Vairākos koncertos un citos pasākumos piedalījās Krievijas, Baltkrievijas, Moldovas, Igaunijas un Latvijas labākie kolektīvi. Festivāla ietvaros Sanktpēterburgas Aleksandra parkā darbojās liela Meistaru pilsēta, kuras apmeklētāji varēja iesaistīties vairāku radošo darbnīcu darbā, iemācīties priekšmetu pīšanu no kārkliem, vitrāžu izgatavošanu, kokgriešanu, apgūt origami mākslu.

Daugavpilieši bija sarīkojuši keramiķu meistarklasi, kura bija visai pieprasīta. Divu dienu laikā to apmeklēja vairāk nekā 300 dažāda vecuma bērni, kuri labprāt izgatavoja dažādus izstrādājumus no māla, pārsteidzot ar savas fantāzijas lidojumu, veidojot gan māla trauciņus, gan dzīvnieku figūriņas.

Festivāla rīkotāji bija domājuši to kā mākslu svētkus, kuru devīze bija „Draudzēties! Radīt! Spēlēties!”, lai demonstrētu mūsdienu bērnu radošo potenciālu, nodibinātu radošos kontaktus dažādu pilsētu un valstu starpā. Patiesai mākslai nav robežu, savukārt tolerance un dialoga prasmes dažādu kultūru pārstāvjiem jāieaudzina no mazotnes.



Написать комментарий