Iesaisties jauniešu karjeras izvēlē – iesaki, KO un KUR studēt

foto: jekabpils-jauniesi.lv
foto: jekabpils-jauniesi.lv

Jauniešu bezdarbs joprojām ir nopietna problēma Latvijā, turklāt īpaši aktuāla kļuvusi šobrīd. Sabiedrībā valdošais satraukums un diskusijas par izglītības programmu akreditāciju un studiju kvalitāti, novedušas jauniešus pie smagas izvēlas šogad, lemjot par profesijas izvēli un tās apgūšanu, ziņo Rēzeknes portāls.

Dati par jauniešu bezdarbu tikai vērš uzmanību uz problēmas apmēriem – pēc EK datiem jauniešu bezdarbs ir 28%, CSP – 16,8%, bet pēc NVA datiem vien – 9,9%.

Karjeras un izglītības portāls Prakse.lv un LDDK aicina uzņēmumus izteikt, KO un KUR jauniešiem studēt Darba devēju ieteikto Skolu un studiju TOPa 2013 ietvaros. Šogad jau savu viedokli ir izteikuši 403 Latvijas uzņēmumi, bet visiem interesentiem savu viedokli ir iespējams izteikt vēl līdz 12.jūnijam portālā Prakse.lv: http://www.prakse.lv/tops. 

Projekta mērķis ir nodrošināt iespēju pašiem darba devējiem sniegt ieteikumus jauniešiem, kuras profesijas ir pieprasītas darba tirgū un kurās izglītības iestādēs tās viskvalitatīvāk apgūt.

Nepietiek vien ar valsts reformām izglītības sistēmā, pašiem darba devējiem ir jānorāda, KO un KUR studēt. Tikai šāda nepastarpināta informācija ļauj jauniešiem, balstīt savu izvēli un aktuāliem un reāliem, visiem pieejamiem viedokļiem.

Darba devēj, Tu vari izšķirt, kur jauniešiem šogad mācīsies!

Prakse.lv un LDDK aicina ieteikt, KO un KUR studēt: www.prakse.lv/tops


Написать комментарий