PAS „Daugavpils siltumtīkli” atkārtoti iekļūst Ilgtspējas indeksa sudraba kategorijā

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Pašvaldības AS „Daugavpils siltumtīkli” pēc tās snieguma izvērtēšanas piecās ilgtspējīgas darbības jomās šogad iekļuvusi iniciatīvas "Ilgtspējas indekss" sudraba kategorijā, atkārtojot abu iepriekšējo gadu panākumu, ziņo pašvaldības portāls.

Balstīts uz starptautiski atzītu metodoloģiju, Ilgtspējas indekss ļauj izvērtēt uzņēmumu darbību piecās jomās – uzņēmuma stratēģija, darba vide, tirgus attiecības, ietekme uz vidi un sabiedrība.

Sudraba indekss ir no 60% līdz 79,9% un tajā iekļūst uzņēmumi, kas mērķtiecīgi darbojas, lai īstenotu efektīvu ietekmes auditoriju iesaisti un ieviestu procesus, ar kuriem identificēt un vadīt riskus.

Ilgtspējas indekss Latvijas uzņēmumiem piedāvā iespēju izmantot stratēģiskās vadības rīku, lai izvērtētu savu darbību, kā arī saņemtu ekspertu ieteikumus turpmākai attīstībai. Savukārt sabiedrība, valsts un nevalstiskās organizācijas var saņemt uzticamu informāciju par uzņēmuma darbību, novērtējot uzņēmuma pūles un ieguldījumu Latvijas attīstībā ilgtermiņā.

Šogad Ilgtspējas indeksam pieteicās 72 uzņēmumi Apliecinājumu par atbilstību Ilgtspējas indeksa bronzas kategorijai saņēma 13 pretendenti, sudraba kategorijai - 24 pretendenti, zelta kategorijai - 12 pretendenti, bet platīnakategorijai – divi pretendenti.

Igtspējas indeksa iniciatori ir nacionālā līmeņa sociālie partneri – Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) un Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK). Indeksa metodoloģiju un projekta vadību nodrošina Korporatīvās ilgtspējas un atbildības institūts.


Написать комментарий