„Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Daugavpils nodaļa informēja jauniešus par atbalsta iespējām uzņēmējdarbības veicināšanai

foto: lat.gorod.lv
foto: lat.gorod.lv

Vakar, 28.maijā, SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Daugavpils nodaļā bija pulcējušies 29 Daugavpils un Ilūkstes novadu jaunieši vecumā no 18 līdz 29 gadiem, lai uzzinātu par atbalsta iespējām lauku uzņēmējdarbības veicināšanai.

SIA „Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra” Daugavpils nodaļas uzņēmējdarbības konsultante Janīna Kursīte pastāstīja portālam, ka interaktīvas programmas jauniešiem „Tu vari vairāk’’ ietvaros jaunieši interesantā un atraktīvā veidā apzinājās idejas uzņēmējdarbībai vai sabiedriskai aktivitātei laukos.

Dienas laikā jaunieši tikās ar dažādiem speciālistiem – uzņēmējdarbības konsultantiem, projektu vadītājiem, ekonomistiem, banku vadītājiem, zemnieku saimniecību īpašniekiem, kuri stāstīja par uzņēmējdarbības attīstības nepieciešamību laukos, par iespējām, kuras var izmantot jaunieši, dalījās ar saviem veiksmes stāstiem. Savukārt pasākuma noslēgumā visi klātesošie piedalījās diskusijā un apkopoja dzirdēto informāciju, kā arī aizpildīja mācību anketu.

Pēc J.Kursītes vārdiem, minētais informatīvais seminārs esot pirmais no vairākiem, jaunieši varēs satikties vēl četras reizes un iegūt jaunu noderīgu informāciju, kas palīdzēs izstrādāt savu biznesa plānu un piedalīties konkursā, kurā uzvarot, jaunietis iegūs starta kapitālu uzņēmējdarbības uzsākšanai.


Написать комментарий